RECEPT ZA PITU SA FETOM I SPANAĆEM: Bez kora, samo se IZLIJE u tepsiju, pravi se nikad BRŽE!


IZVOR: M.O. - 20.02.2024 | 17:30


Vreme je da probate drugačiju pitu.

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/ Ricette Sfiziose
RECEPT ZA PITU SA FETOM I SPANAĆEM: Bez kora, samo se IZLIJE u tepsiju, pravi se nikad BRŽE!

Pite su kod nas odavno broj jedan. Nije bitno da li se prave za doručak, ručak ili večeru, u svako doba je vrlo poželjna. Najbolje od svega je što se sprema brzo i lako, a i sami sastojci su veoma jeftini, te pravljenje pite, veoma ekonomično. 

Pite su se pravile još u antičkoj Grčkoj, a nekada su se kore izvlačile. Iako sada postoje takvi recepti, većina domaćica sada uzima kupovne kore, ili još bolje - prave izlivene pite, 

Ako ste već sve vrste pite isprobali, vreme je da probate ovu izlivenu!

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/ Ricette Sfiziose

Potrebno je sve sastojke umutiti i samo izliti u tepsiju

Ova je pita sa fetom sirom i spanaćem koja se pravi veoma lako, a sigurno će se i vašim ukućanima itekako svideti. 

Sastojci: 

200 g feta sira, 
100 g tvrdog sira, 
120 ml mleka, 
500 g spanaća, 
3 cela jajeta, 
1 veza peršuna, 
2 čena belog luka, 
100 g brašna. 

Priprema: 

Prvo napravite preliv od jaja i brašna. 

Umutite jaja sa mlekom i posolite, pa dodajte brašno i sve dobro sjedinite.  

Ispržite crni luk i spanać 

U tiganju na malo maslinovog ulja propržite sitno seckani ljubičasti luk, seckani beli, a onda dodajte i spanać. Gotov spanać dodajte u smesu sa brašnom i jajima. 

Lepo ponešajte sve sastojke, pa dodajte seckani peršun kao i mrvljeni feta sir. Sve lepo promešajte. 

Pecite pitu 

Dobijenu smesu sipajte u tepsiju koju ste nauljili, pa pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. 

BONUS VIDEO: