RECEPT ZA RUSKE PIROŠKE: Drugačije su od naših zbog OVAKVOG pravljenja, mnogi kažu da su i UKUSNIJE!


IZVOR: Republika/M.Ognjenović - 01.02.2024 | 07:15


Probajte piroške na drugačiji način.

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/ Yasemin Gotovit
RECEPT ZA RUSKE PIROŠKE: Drugačije su od naših zbog OVAKVOG pravljenja, mnogi kažu da su i UKUSNIJE!

Ako ste ljubitelj testa, ovakve piroške će vam se sigurno svideti. Kada više ne znate šta da napravite i spremite porodici i deci za doručak ili večeru, ovo je recept za vas. 

Ruske piroške 

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/ Yasemin Gotovit

Piroške po ovom receptu će oduševiti sve

Sastojci:

  • 400 gr pšeničnog brašna
  • 250 ml kefira
  • 100 ml biljnog ulja
  • 20 gr šećera
  • so
  • jedna kašičica sode

Fil: 

  • 3 tvrdo kuvana jaja
  • 50 g mladog luka
  • 20 g sveže mirođije
  • krupna morska so

Priprema

Za testo izmešajte u posudi ulje, mleko, kvasac, šećer i so, pa postepeno dodajte brašno dok ne dobijete meko testo. Pokrijte posudu folijom i ostavite na toplom mestu 45 do 60 minuta dok ne udvostruči.

Prebacite testo na pobrašnjenu podlogu i premesite ga uz dodavanje brašna prema potrebi (potrudite se da ne dodate previše brašna, ali da dobijete testo koje se može mesiti). Testo podelite na desetak komadića i ostavite da odstoji dok napravite fil.

Kuvana jaja izgnječite viljuškom i dobro izmešajte sa sitno seckanim lukom i mirođijom, pa posolite prema ukusu.

Svaki komad testa blago, rukama raširite, stavite deo fila na testo, oblikujte pirošku, pa nastavite sa preostalim komadićima testa.

Zagrejte ulje u tiganju i pržite piroške oko tri minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatno - žutu boju. Pržene piroške iscedite na salveti i služite odmah.

Ako volite prženo testo, ovo će vam se sigurno svideti.

Prijatno! 

BONUS VIDEO: