RECEPT ZA TOPLI ZIMSKI SMUTI: Vratiće vam energiju za svega par MINUTA, toliko je UKUSAN da ćete ga svaki dan praviti!


IZVOR: M.O. - 25.01.2024 | 10:40


Probajte ovo već danas.

Foto: shutterstock
RECEPT ZA TOPLI ZIMSKI SMUTI: Vratiće vam energiju za svega par MINUTA, toliko je UKUSAN da ćete ga svaki dan praviti!

Ako ste u nedoumici kako sa započnete dan, najbolja odluka za to jeste smuti. Ključ zdravog života je svakako uravnotežena ishrana, a najbolje od svega je što smuti možete jesti u bilo koje doba dana. 

Najbolje od svega je to što ga možete kombinovati sa voćem i povrćem po želju, a samim tim važe za veoma zdrave obroke. 

Možete ga poslužiti u čaši sa slamkom u hladnijom verziji koje će vas razbuditi i osvežiti. Najčešće i viđamo baš takve, hladne smutije, ali možemo napraviti i toplu varijantu koja će vas utopliti i ušuškati. Na vama je, šta vam je potrebnije u datom momentu. 

Najvažnije od svega je to što ćete dobiti dozu energije koja nam je zbog svakodnevnog života preko potrebna. 

Recept za zimski smuti

Sastojci:

  • 2 šoljice kefira
  • 1 naseckana jabuka
  • 1 naseckana kruška
  • 1 naseckani krastavac
  • 1 šoljica naseckanog spanaća
  • pola naseckanog avokada
  • 2 naseckana korena celera
  • 1 kašičica rendanog đumbira
  • sok od jednog limuna

Foto: unsplesh.com

Povećajte nivu energije pomoću jednostavnog smutija

 

Priprema:

Gore navedene sastojke izmešajte u blenderu i napravite smuti koji će vas pročistiti iznutra.

Recept za topli smuti 

Sastojci:

2 šolje bademovog mleka
1 šolja ovsenih mekinja
1 kašika putera od kikirikija po želji
1/2 kašike meda
1/2 banane
2 kašike kakaoa za kolače
1/2 kašičice ekstrakta vanile
1/3 kašičice muškatnog oraščića 

Priprema: 
Idealno bi bilo ostaviti mekinje u mleku preko noći da se namoče. Ako ne želite da spremate unapred, ujutru ih kuvajte u mleku dok ne upiju svu tečnost. Stavite sastojke u blender i sve dobro izmiksajte. Ako je potrebno, dodajte još mleka ili malo vode ako je smuti još uvek pregust. Poslužite odmah i ukrasite seckanom čokoladom i ovsenim pahuljicama.

BONUS VIDEO: