RECEPT ZA NAJBRŽE MINI PICE: Spremaju se za svega 20 minuta, a nestaju dok trepnete!


IZVOR: M.O. - 29.01.2024 | 07:15


Morate ovo da probate.

Foto: youtube/printscreen/Safert_Altabkh
RECEPT ZA NAJBRŽE MINI PICE: Spremaju se za svega 20 minuta, a nestaju dok trepnete!

Skoro pa nema čoveka da ne voli da jede picu. Kako su godine prolazile vrlo rado smo sam recept konstruisali na raznorazne načine. 

Ako ne znate više kako da je spremite, a nemate ni previše vremena, ovo je idealan način. 

Mini pice gotove za svega 20 minuta

Sastojci:

  • 1 čaša kiselog mleka
  • 1/2 čaše ulja
  • 3 čaše brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • (malo soli)

Foto: youtube/printscreen/Safert_Altabkh

Mini pice koje će sve oduševiti

 

Priprema:

Zamesiti testo od navedenih sastojaka. Napraviti 12 loptica, rastanjiti ih u obliku malih pica i poređati po nepodmazanom plehu. Premazati nadevom i peći 15 - 20 minuta da porumene.

Što se tiče nadeva, pustite mašti na volju. Po receptu food blogerke Velentine Musi dovoljni su sos od paradajza i naseckana mocarela, a neki vole da umute jaje, sir, nešto suhomesnatog, kečap, origano…Kako god da napravite, ne može da ispadne loše. 

Recept za posne mini pice

Sastojci:

  • dve kašike kečapa
  • dve kašike ajvara
  • 100 gr maslina
  • 100 gr šampinjona
  • dve glavice crnog luka
  • tri veća kisela krastavčića
  • jedna manja sveža paprika
  • 50 gr kukuruza šećerca
  • dve veće konzerve tunjevine u komadu
  • 300 gr biljnog kačkavalja
  • jedna kesica origana

Priprema: 

Tunjevinu iscediti od ulja i pomešati je sa, sitno iseckanim, crnim lukom. Šampinjone iseći na tanje listiće, papriku i krastavčiće na kockice, a masline iseći na krugove. Ajvar i kečap pomešati i dobro sjediniti.

Pleh dobro premazati uljem a dobijeno testo rasklagijati u veličini pleha.

Premazati ga mešavinom kečapa i ajvara. Zatim rasporediti tunjevinu sa lukom, pa iseckane šampinjone, krastavčiće, papriku, masline i kukuruz šećerac. Posuti sa origanom i, krupno, narendati biljni kačkavalj.

Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Čim ivice testa blago porumene, pica je ispečena. Izvaditi je i poslužiti.

BONUS VIDEO: