RECEPT ZA NAJBOLJU ROLOVANU PILETINU: Oduševićete se koliko se TOPI u ustima zbog OVOG sastojka!


IZVOR: M.O. - 22.01.2024 | 12:40


Savršen ručak za sve gurmane.

Foto: youtube/printscreen/na Samirin način
RECEPT ZA NAJBOLJU ROLOVANU PILETINU: Oduševićete se koliko se TOPI u ustima zbog OVOG sastojka!

Svi volimo piletinu na milion načina. Ipak, ako vam je dosadilo stalno jedno te spremanje, vreme je da probate ovaj specijalitet i oduševite vaša nepca. 

Recept za rolovanu piletinu

Foto: youtube/printscreen/na Samirin način

Rolovana piletina se topi u ustima

Sastojci:

  • 700 g pilećeg belog,
  • 200 g kačkavalja, 
  • 200 g šunke, 
  • 100 ml,
  • 50 g maslinovog ulja,
  • so po ukusu, 
  • peršun po ukusu, 
  • bosiljak po ukusu, 
  • majčina dušica po ukusu,
  • senf po ukusu, 
  • soja sos po ukusu.

Priprema: 

Prvo belo meso iseći na tanke šnicle, pa istanjiti tučkom za meso.Zatim šnicle spojiti u komad 15x10 cm. Posoliti, pobiberiti, pouljiti meso, zatim na njega staviti listiće šunke, i po ivici kačkavalj. Zatim pileću šniclu urolati i čačkalicom spojiti. Ređati u pouljeni vatrostalni pekač. Kada sve urolate, pouljite još malo odozgo, zatim premažete senfom i soja sosom. Vatrostalni pekač prekrijte folijom. Pecite 30 minuta na 200 stepeni. Zatim sklonite foliju, dodajte pavlaku za kuvanje, biber, peršun, bosiljak, majčinu dušicu i malo parmezana. Vratite u rernu na još 15 minuta. Služiti prohlađeno. 

Ovo gurmansko jelo je idealno za sve kada dočekuju goste ili imaju neku specijalnu priliku. Sigurno je će oduševiti sve prisutne jer se doslovno topi u ustima. Trebalo bi ga samo izbegavati kada ste na nekom režimu ishrane. 

Prijatno! 

BONUS VIDEO: