NIJEDNE NISU MEKANE KAO FRANCUSKE: Glavna tajna je OVO, a recept je skoro identičan kao naš!


IZVOR: N.J. - 27.12.2023 | 14:30


Filujte ih po ukusu i uživajte.

Foto: YouTube/Fast & Easy Recipes
NIJEDNE NISU MEKANE KAO FRANCUSKE: Glavna tajna je OVO, a recept je skoro identičan kao naš!

Francuske palačinke su znatno mekše od običnih, iako ne postoji neka posebna tajna u sastojcima odnosno pripremi. Ako želite da ulepšate dan kako članovima porodice tako i sebi, probajte ove palačinke. Da bi bile mekane, potrebno je da sastojke dodajete ovim redosledom i svaki put ih lepo sjedinite. Možete ih filovati nekim slanim sosom, eventualno kremom, džemom, šta god da izaberete uživaćete u ukusu.

Pogledajte u nastavku recept.

Sastojci:

  • 225 grama brašna (8 kašika)
  • 40 grama šećera (3 kašike)
  • prstohvat soli
  • 3 jaja
  • 500 mililitara toplog mleka
  • 40 grama maslaca
  • ekstrakt vanile

Foto: shutterstock

Recept za palačinke na francuski način

Priprema:

U činiji pomešajte brašno, šećer i prstohvat soli. Sve zajedno promešajte ručnom mutilicom. Razbijete tri jaja i dodajte u brašno. Kada ste ručnom mutilicom sjedinili brašno i jaja, u smesu dodajte toplo mleko. Mleko sipajte malo po malo, i sjedinjujte kako se ne bi stvorili grumuljice.

Maslac stavite u mikrotalasnu i otopite. Dodajte ga direktno u smesu koju ste pripremili. Nakon toga, sipajte ekstrakt vanile. Mešajte oko minut brzim pokretima ručnom mutilicom.

Nakon svih ovih koraka, smesu izlijete u tiganj i pečete dok ne bude zlatne boje sa obe strane. To radite dok ne potrošite svu smesu. Palačinke neće biti masne, već taman mekane i spremne za služenje.

Filujte ih po želji i uživajte. Nakon toga složite ih na jedan lep, novogodišnji tanjir i poslužite se.

Prijatno!

BONUS VIDEO: