NAJSTARIJI RECEPT ZA MEDENO SRCE: Kolač našeg detinjstva sprema se nikad LAKŠE, bez JEDNOG sastojka ne može!


IZVOR: M.O. - 10.11.2023 | 12:33


Ako ga niste dugo pravili, sada je vreme.

Foto: Printscreen/ YouTube/ Kuhanje je zabavno
NAJSTARIJI RECEPT ZA MEDENO SRCE: Kolač našeg detinjstva sprema se nikad LAKŠE, bez JEDNOG sastojka ne može!

Svi volimo kada nas neki kolač vrati u detinjstvo, a medeno srce je baš jedan od njih! Važi za jedan od starijih, izdašnih, sočnih i mekanih kolača. Ako volite kombinaciju cimeta i pekmeza odmah navalite.

Foto: Printscreen/ YouTube/ Kuhanje je zabavno

Ako dugo niste pravili ovaj kolač, sad je vreme

 

Sastojci:

  • 3 čaše od 2dl brašna
  • 2 čaše šećera
  • 2 čaše vode
  • 1 kesica cimeta
  • 1 kašičica sode bikarbone (ili 1 kesica praška za pecivo)
  • 6 kašika po želji

Priprema:

Uključiti rernu na 180C.

Sve sastojke sipati u činiju i izmešati kašikom da se ujednače, ko ne voli ukus sode , može je zameniti praškom za pecivo. Celu količinu mase izliti u pleh ( sa pek-papirom ) , dimenzija 25×38 cm (ili bar približno).

Peći dok se ivice kolača ne odvoje od pleha. Ubadanjem čačkalice u sredinu proveriti da li je kolač pečen.
 
Pečen kolač zajedno sa pek-papirom izvaditi iz pleha i ostaviti da se ohladi.
Uz pomoć noža (zasecanjem sa svih strana) i konca , iseći kolač po debljini.Prvu koru staviti na poslužavnik i bogato je namazati džemom.

 
Odozgo staviti drugu koru pa i nju namazati džemom.
Pripremiti glazuru od čokolade i preliti preko kolača ( preko premazanog džema). Poslužite i uživajte!
 

BONUS VIDEO: