ĆUFTE IZ RERNE BEZ PRETHODNOG PRŽENJA: Pripremljeno sočno meso možete jesti i danima kasnije!


IZVOR: N.J. - 18.10.2023 | 12:35


Meso oblukujte u lopticu, a potom pecite u sosu.

Foto: Shutterstock
ĆUFTE IZ RERNE BEZ PRETHODNOG PRŽENJA: Pripremljeno sočno meso možete jesti i danima kasnije!

Ćuftice iz rerne bez prethodnog prženja mnogo olakšavaju posao, pogotovo kada dođete preumorne, a želite nešto toplo i ukusno za ručak ili večeru. Ako napraviti veću količinu ćufti možete ih iskoristiti i za neki drugi dan.

Sastojci:

  • 70 grama prezli
  • 90 mililitara mleka
  • mala glavica luka
  • 600 grama mlevenog mesa
  • jedan čen belog luka
  • jedno jaje
  • začini (so, biber, aleva paprika, suvi origano i bosiljak)
  • 120 grama izrendanog parmezana
  • 800 mililitara paradajz sosa

Foto: pixabay.com

Recept za ćufte iz rerne

Piprema:

Sjedinite mleko i prezle. U drugoj činiji pomešajte luk (crni i beli) i mleveno meso. U mleveno meso dodajte jaje i suve začine, a potom sjedinite. U smesu dodajte natopljene prezle i parmezan. Rukom sjedinite smesu i nakon što ste je sjedinili pritisnite je da bude kompaktnija. Pokrijte smesu i ostavite u frižideru sat vremena. Nauljite tepsiju ili pleh u kom ćete peći. 

Rukom oblikujte ćuftice. Od ove smese trebalo bi da dobijete 20 ćufti.  Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 30 minuta. Nakon što dodate paradajz sos pecite još 10 minuta. 

Služite uz špagete.

BONUS VIDEO: