POSNI RUČAK ZA KRSTOVDAN: Jeftino jelo koje ćete jesti i sutradan koliko je UKUSNO!


IZVOR: M.O. - 26.09.2023 | 16:00


Oduševite celu porodicu sa ovom preukusnom hranom za malo novca.

Foto: Shutrterstock
POSNI RUČAK ZA KRSTOVDAN: Jeftino jelo koje ćete jesti i sutradan koliko je UKUSNO!

Sutra je Krstovdan, praznik koji Srbi najviše poštuju. Za taj dan većina ljudi posti, a neki vernici žive samo na hlebu i grožđu taj dan. 

Ako ipak želite nešto više da pripremite za ručak, ovo je predlog:

Riba sa krompirom u rerni 

Foto: Shutrterstock

Riba sa krompirom

 

Potrebno je:

  • Jedan kilogram krompira
  • 500 grama ribe po izboru
  • so, biber
  • aleva paprika
  • začin
  • kukuruzno brašno
  • jedna veća glavica crnog luka
  • ulje

Priprema: 

Prvo isecite krompir na kolutove a zatim premažite pleh uljem. U krompir dodati alevu papriku, bibera, začina i ulja i sve izmešati.

Stavite sve u podmazanu tepsiju, a između krompira stavite crni luk koji pre toga mora biti posoljen.

Ribu takođe posoliti i uvaljati u kukuruzno brašno, malo poprskati uljem i staviti na krompir.

Peći na 200 stepeni C oko 50 min da lepo porumeni. Sjajan ručak. Prijatno!

Knedle od krompira

Foto: pixabay.com

Za Krstovdan napravite knedle od krompira

 

Knedle od krompira

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 500 g brašna
  • prezle
  • so

Priprema:

1/2 kg krompira skuvati sa ljuskom, oguliti i propasirati, posoliti i zamesiti sa brašnom.

Dobro izrađeno testo razviti oklagijom, pa ga seći na kvadratiće i spuštati u kipuću slanu vodu.

Knedle su skuvane kada počnu da isplivavaju na površinu.

Valjati ih u prezle i služiti tople.

 

BONUS VIDEO: