RUSKI KOLAČ PO ORIGINALNOM RECEPTU IMA BOŽANSTVEN UKUS: Glavna namirnica je preukusna, a zdrava!


IZVOR: N.J. - 04.08.2023 | 09:35


Kolač koji dolazi iz Rusije napravljen od sastojaka koje već imate kod kuće.

Foto: YouTube/Cookrate - Cakes
RUSKI KOLAČ PO ORIGINALNOM RECEPTU IMA BOŽANSTVEN UKUS: Glavna namirnica je preukusna, a zdrava!

Kombinacija slatke korice i fila od krem sira razbudiće sva vaša čula. Ruski kolač brzo se priprema, a jedina preciznost koja vam je potrebna je da kore isečete po sredini tanko tako da ih ne upropastite. Sastoji se od zanimljivog fila od krem sira i tankih, slatkih korica koje se prave od meda.

Foto: YouTube/Cookrate - Cakes

Medovnik gotova torta

Priprema:

U četiri jaja dodajte oko 5 grama soli, dok mutite mikserom sipajte 150 grama šećera. Oko 150 grama putera otopite na niskoj temperaturi i dodajte u šerpu 180 grama meda. Na ringli sve sjedinite blagim mešanjem ručnom mutilicom. Dodajte i 10 grama sode bikarbone. Skuvanu smesu sipajte u umućena jaja. Ponovo umutite, a brašno prespite takođe u smesu oko 250 grama. Sjedinite ručnom mutilicom smesu kojoj ste dodali brašno.

Smesu prespite u pleh koji je obložen papirom za pečenje, dimenzija 40x40 cm. Formirajte koru, ne previše tanku da biste je posle presekli i od nje napravili još jednu. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Koru presecite na dva jednaka dela prvo po sredini. Isecite ivice kako bi bilo lepo oblikovano, a onda vertikalno isecite korice da budu tanje, tako da ih ima četiri.

U 800 grama krem sira dodajte kašiku šećera i umutite mikserom, a potom sipajte 150 grama šećera u prahu. Nakon mućenja fil koji ste dobili ređajte preko kore. Fil zagladite od ivice do ivice, potom stavite drugi deo kore odnosno polovinu, ponovo fil, potom treći deo kore, fil i poslednju koru. Na vrh poslednje kore ponovo stavite fil. Vrh i ivice torte pospite samlevenom korom. 

Foto: YouTube/Cookrate - Cakes

Medovnik sečenje torte

Ostatke ivica kora sameljite u blenderu. Ostavite u frižideru da se ohladi oko 3 sata.

BONUS VIDEO: