AKO LUBENICA IMA OVO NA POVRŠINI ZNAČI DA JE SLATKA! Samo tako izabraćete crvenu i preukusnu (VIDEO)


IZVOR: N.J. - 07.07.2023 | 10:00


Ovako ćete najbolje izabrati slatku lubenicu!

Foto: pixabay.com
AKO LUBENICA IMA OVO NA POVRŠINI ZNAČI DA JE SLATKA! Samo tako izabraćete crvenu i preukusnu (VIDEO)

Ana Blagojević uspela je da smrša 30 kilograma bez gladovanja i striktne dijete. Njena priča zainteresovala je mnoge zbog čega je počela da deli svoje savete. Ovoga puta nije reč o mršavljenju već o jednom takođe korisnom triku, a reč je o lubenicama.

Sočnu lubenicu lako je prepoznati po boji "mesa", ali kada je ova letnja hrana u komadu, to nije najjednostavnije. Da biste izabrali zrelu lubenicu, potrebno vam je malo sreće, a pomoći će vam jednostavni trikovi.

Da li ste primetili tačku na površini lubenice?

Predstavlja mesto gde je lubenica ležala na zemlji tokom zrenja. Najzrelije lubenice imaju žućkastu mrlju, a bele ili svetlozelene boje treba izbegavati jer su ubrane pre nego što su sazrele. Ne kupujte čak ni lubenicu koja nema mrlje na površini.

Foto: pixabay.com

Lubenica na tanjiru

Izaberite voće bez oštećenja

Površina lubenice treba da bude tamnozelena, tvrda na dodir, glatka i bez vidljivih oštećenja. Mekana površina je pouzdan znak da je voće počelo da truli, a izbegavajte osušenu površinu koja je izgubila svu sočnost i slatkoću. Plod treba da bude asimetričan, a one sa neobičnim grbama prepustite nekom drugom.

Ovako je najpouzdanije

Morate znati da svetla i tamna lubenica bez ikakvih oštećenja nije slatka, odnosno nije zrela. Najpouzdanije su lubenice koje imaju žutu fleku jer to znači da je izuzetno slatka, a takođe nećete pogrešiti ni ako lubenica ima linije po istoj. Pogledajte video koji vam može pomoći kako da procenite slatku lubenicu:

@anna.b.fitt Ovo su informacije koje sam pronasla na netu, nakon sto sam naravno imala bezbroj neuspelih pokusaja u odabiru slatke lubenice 😀 onaj sam tip koji ce od 10 lubenica gde su 9 slatke pogoditi onu jednu koja nije😅 zato zeleh da pomognem sebi, a mozda i vama deleci ovu sliku i time sto cete i vi podeliti neki svoj trik za odabir slatke lubenice pa mozda saznamo nesto novo😊❤️ #anabfit #lubenica ♬ Araba (Oriental Balkan) - BuJaa BEATS

BONUS VIDEO: