NAJBOLJA GIBANICA SA SIROM, A NAJLAKŠE SE PRAVI! Omiljeno srpsko jelo spremno je za čas!


IZVOR: N.J. - 12.06.2023 | 09:17


Jelo koje nikada ne može da dosadi!

Foto: Instagram/ marijakitchen
NAJBOLJA GIBANICA SA SIROM, A NAJLAKŠE SE PRAVI! Omiljeno srpsko jelo spremno je za čas!

 Da li volite gibanicu? Pravo, tradicionalno srpsko jelo, omiljeno je skoro svima. Kada se posluži uz jogurt, ajvar ili suvo meso postaće broj jedan na svakoj trpezi. Nemojte se ni truditi da joj odolite, već brzo zapišite recept.

Foto: Instagram/ marijakitchen

Ispečena gibanica u plehu

Potrebno vam je:

500 grama kora za pitu

5 jaja

500 grama tvrdog sira

Tri kašike pavlake

600 mililitara jogurta

Pola kašičice soli

50 mililitara kisele vode

Jedan prašak za pecivo

Malo ulja za premazivanje


Priprema:

Posudu za pečenje nauljiti i staviti na dno dve kore (još dve kore odmah odvojiti sa strane kako biste na kraju njima pokrili pitu). Umutiti jaja, izmrviti sir, dodati pavlaku, jogurt, so, kiselu vodu i prašak za pecivo. U tu smesu sitno iscepkati ostatak kora, sve lepo izmešati i ređati tako natopljene kore u tepsiju. Na kraju pitu pokriti sa preostale dve kore i premazati uljem. Pitu pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.

Uživajte!

BONUS VIDEO: