PRIRODNA GRICKALICA ZA BRZO SKIDANJE KILOGRAMA: Jedite ovo voće i mršavite, dokazano deluje!


IZVOR: N.J. - 08.05.2023 | 14:10


Mnogo voća ima malo kalorija, ali je bogato vlaknima, što može pomoći pri mršavljenju.

Foto: pixabay.com
PRIRODNA GRICKALICA ZA BRZO SKIDANJE KILOGRAMA: Jedite ovo voće i mršavite, dokazano deluje!

Voće je prirodna grickalica i konzumacija istog pomaže u mršavljenju i smanjuje rizike od dijabetesa, visokog krvnog pritiska i srčanih bolesti.

Ovo su najbolje vrste za mršavljenje:

1. Grejp

Polovina grejpa ima samo 37 kalorija, a osigurava 51 odsto dnevne vrednosti (DV) vitamina C. Ima nizak glikemijski indeks, što znači da sporije otpušta šećer u krvotok. Dijeta s niskim GI može pomoći u mršavljenju i održavanju težine, iako su dokazi ograničeni. Zanimljivo je da je nedavna recenzija pokazala da uzimanje grejpa smanjuje telesnu masnoću, opseg struka i krvni pritisak.

Foto: YouTube printscreen/ Priroda leci sve

Sok od grejpfruta

2. Jabuke

Jabuke imaju malo kalorija (116), puno vlakana i utiču na mršavljenje. Jedna studija pokazala je da ženama kojima su davane 3 jabuke, 3 kruške ili 3 ovsena kolačića sa istom kalorijskom vrednošću (dnevno tokom 10 nedelja), rezultat je da oni koji su jeli jabuke izgubili su skoro kilogram. Najbolje je da jabuke jedete sa toplim i hladnim pahuljicama, jogurtom ili u salatama, naravno odlične su i same.

Foto: Pixabay

Zelene jabuke

3. Bobičasto voće

Bobičasto voće je niskokalorično i hranjivo. Jedna šoljica malina ima 64 kalorije i prepuna je vitamina K, C i mangana. Odlično je da pored malina konzumirate i jagode. Bobičasto voće brzo će vas zasititi i pomaže u snižavanju nivoa holesterola, krvnog pritiska i utiče na smanjenje upale.

Foto: pixabay.com

Šaka malina

4. Koštunjavo voće

Uključuje breskve, nektarine, šljive, trešnje i marele. Imaju nizak glikemijski indeks, a od svega navedenog najviše kalorija imaju trešnje. Možete ih jesti sveže, ili u voćnim salatama, a neki vole da voće dodaju i slanim jelima što takođe nije loša opcija.

Foto: pixabay.com

Trešnje u činiji

5. Kivi

Bogat je hranjivim materijama, i odličan je izvor vitamina C, K, folne kiseline i vlakana te ima značajne zdravstvene prednosti. Dodatne studije pokazuju da kivi može pomoći u kontroli šećera u krvi, poboljšati holesterol i podržati zdravlje creva.

Foto: Photo by Any Lane from Pexels

Sečenje kivija

Kivi ima nizak glikemijski indeks, pa iako sadrži šećer, on se oslobađa sporije, što rezultira manjim skokovima šećera u krvi, piše "Heltlajn".

BONUS VIDEO: