KIFLICE SA KUKURUZNIM BRAŠNOM: Testo od samo jednoj jajeta i bez komplikovane pripreme


IZVOR: N.J. - 31.03.2023 | 12:30


Napravite kukuruzne kiflice sa kečapom.

Foto: YouTube/ Serpica recepti
KIFLICE SA KUKURUZNIM BRAŠNOM: Testo od samo jednoj jajeta i bez komplikovane pripreme

Volite li kukuruzne kiflice? Umesto da posegnete za testom iz pekare, možete napraviti sami baš ovo i tako uživati u domaćem jelu. Pogledajte recept u nastavku.

Potrebno je:

300 grama belog brašna

200 grama kukurznog brašna

Dva kašičice soli

200 mililitara mleka

Kesica suvog kvasca

150 mililitara ulja

100 mililitara jogurta

Jedno jaje

Margarin

Foto: YouTube/ Serpica recepti

Ispečene kukurzne kiflice

Priprema:

Brašna izmešati. Dodati so, opet promešati pa na sredini napravite udubljenje. Tu sipajte 100 mililitara mleka, a ostalo ostavite za kasnije. Dodajte na mleko i suvi kvasac. U tu sredinu dodajte i malu kašiku šećera i mutite kružno kašikom. Nemojte da sjednite brašno sa sredinom. Ostavite mokru sredinu, a okolo brašno i tako ostavite pokriveno, da kvasac "proradi".

Kada je kvasac nadošao dodajte u sredinu ostatak mleka. Sada više ne morate u sredinu sipati već bilo gde, pa dodajte, ulje, jogurt i jaje, pa rukom mesite. Neka testo bude slobodno ređe, pa onda po potrebi dodajte belo brašno. Znači sve ukupno ćete iskoristiti oko 500 grama belog brašna. Možete malo i nauljiti ruke da vam bude lakše da mesite.

Prekrite testo i ostavite da stoji pola sata (nakon što ste ga oblikovali u loptu).

Foto: YouTube/ Serpica recepti

Testo za kiflice

Premesite testo i podelite ga na dva dela. Svaku oklagijom razvucite. Isecite po 8 trouglova za kiflice, kao na fotografiji iznad. Možete filovati sirom, ili kečapom i salamom. 

Ređajte kiflice u margarinom podmazan pleh. Rernu zagrejte na 200 stepeni. A kiflice nakon što poređate ostavite tako 20ak minuta. Na svaku kiflicu stavite još malo margarina ili putera.

Peku se oko 25 minuta.

BONUS VIDEO: