TAJNA JE U OVOM SASTOJKU: Podsetnik na omiljeno jelo iz detinjstva - najmekše prženice koje će spremiti i početnici!


IZVOR: N.J. - 10.01.2023 | 10:00


Ovaj trik sastojak učiniće prženice mnogo lepšim.

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Najbolji domaći recepti
TAJNA JE U OVOM SASTOJKU: Podsetnik na omiljeno jelo iz detinjstva - najmekše prženice koje će spremiti i početnici!

Savršene prženice treba da budu mekane u sredini, a hrskave spolja. Često se služe da doručak, ali i večeru i odličan su način da se iskoristi stari hleb. Za samu pripremu potrebni su sastojci koje već imate kod kuće, a ovakav način spremanja ne razlikuje se mnogo od uobičajenog. Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim! Pogledajte u nastavku brzi recept za doručak ili večeru, a odlično je što je toliko jednostavan da mogu spremiti i početnici.

Potrebno vam je:

Pola starog hleba (hleb koji stoji dva dana otprilike)

Tri jajeta

Malo putera

So po ukusu ili drugi začini

200 mililitara mleka

Foto: pixabay.com

Priprema prženica - prženje

Priprema:

U jednom dubljem tanjiru viljuškom umutite jaja i dodajte postepeno mleko. Posolite ih i uzmite jednu krišku hleba. Hleb umočite sa obe strane podjednako. Sačekajte da se tiganj zagreje na ringli, pa dodajte malo putera. Pržite ih sa obe strane dok ne porumene. Odmah ih spuštajte na ubrus ili salvetu kako bi se iscedio višak masti sa istih. Zahvaljujući puteru biće mnogo ukusnije, a naravno i zdravije! 

Nakon prženica, možete se zasladiti brzim čokoladnim rolatom sa mlevenim keksom i bananama, koji je doslovno spreman za 10 minuta, a recept pogledajte OVDE.

Uživajte!

BONUS VIDEO: