RECEPT ZA NAJMEKŠE MEDENJAKE: Ukrasi se prave nikada lakše, trik je u ovom sastojku!


IZVOR: N.J. - 14.12.2022 | 09:40


Uživaćete i u pripremi, a i u ukusu!

Foto: Izvor: Unsplash/ Food Photographer | Jennifer Pallian
RECEPT ZA NAJMEKŠE MEDENJAKE: Ukrasi se prave nikada lakše, trik je u ovom sastojku!

Ako ste kupili dekorativne tegle koje je sada potrebno popuniti nekim zanimljivim keksićima, a da ujedno i lepo izgledaju, predlažemo vam da probate ovaj recept. Pravi se brzo i lako, zato je pred vama jedan od najjednostavnih recepata za medenjake!

Potrebno vam je:

400 grama brašna
180 grama šećera u prahu
2 kašike sodabone
2 jajeta
2 kašike meda
30 grama margarina
1 kašičica začina za medenjake

Foto: Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Žena ravija testo u kuhinji

Za ukras:

200 grama šećera u prahu

1 belance
malo sirćeta

Priprema:

Mikserom pomešati jaje, šećer, med i otopljeni margarin. Dodati brašno pomešano sa sodabonom i mlevene začine. Sve dobro pomešati, zamesiti, i kad dobijemo kompaktnu smesu stavimo je u frižider da odstoji barem 2 sata. Nakon toga oklagijom izravnati testo i modlom vaditi željene oblike. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta. Medenjaci se mogu ukrasiti na razne načine: 1 belance pomešati sa oko 200 grrama šećera u prahu i malo sirćeta, staviti u kesicu, odseći kraj i crtati po želji prenose "Recepti". Trik je zapravo u dodavanju sirćeta za ukrase kako bi se sve bolje sjedinilo.

BONUS VIDEO: