Pohovane puter krmenadle - pravo rešenje za ručak


IZVOR: kodbakeugostima.blogspot.rs - 16.01.2018 | 04:14


Obično kada razmišljate o pohovanim krmenadlama mislite će one biti suve i tvrde. Krmenadle pripremljene na ovaj način biće mekane kao puter i vrlo sočne i vaši ukućani će ih naprosto obožavati. Uz pire krompir i salatu dobijate kompletno glavno jelo

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Potrebno je:

  • 600 g krmenadli
  • 2 jaja
  • 100 g brašna
  • 100 g prezli
  • začin, so, biber
  • 2 čena belog luka
  • ulje

Priprema: 

Krmenadle izlupati tučkom, utrljati začin, so, biber i izdrobljen beli luk. Dobro ih utapkati u brašno, jaje i prezle, (panirati) i ispržiti u vrelom ulju. 

Poređati u šerpu i dodati 150-200 ml vode i ostaviti na sasvim laganoj vatri da omeknu 15-20 min i da ispari voda. 

Uz njih dodajte krompir pire kao prilog i evo divnog kompletnog ručka.