KUVAR OTKRIO TAJNU UKUSNIH KISELIH KRASTAVČIĆA: Svi prave istu grešku, a fora je u ovome!


IZVOR: Republika - 22.08.2021 | 14:11


Polako se bliži vreme za spremanje zimnice, a u Srbiji su kiseli krastavčići redovna salata na jelovniku. Bez ovog povrća gotovo da nijedna kuća ne može, međutim ovu grešku kod odabira prave mnoge domaćice, a da toga nisu ni svesne.

Foto: pixabay.com

Kora je je jako bitna kod odabira krastavčića

Šef jednog restorana ukazao je na nekoliko grešaka koje većina kuvarica pravi, ne znajući da su one uzrok što zimnica nije uspela. 

Ako su krastavci bezukusni i meki nakon kiseljenja, to je znak da ste izabrali pogrešnu sortu.

Za zimnicu su najbolji oni koji imaju krupne tačkice i "crne bodlje".

Takođe, krastavci će biti ukusniji ako birate one sa debelom korom. Povrće treba da bude malo - ne duže od 10 cm. I obavezno probajte pre kiseljenja. Ako su krastavci gorki, tu nema pomoći - bacite ih.

Foto: youtube.com/Jelajelena Petrovic

Za zimnicu najbolji oni sa krupnim tačkicama

Prilikom kiseljenja morate da obratite pažnju na kvalitet vode. Bolje je koristiti flaširanu ili filtriranu, nego česmovaču, savetuje kuvar, prenosi Mondo.

Koristite krupnu so i izbegavajte jodiranu. Dobar savet je i da potopite krastavce u vodu pre pripreme, nekoliko sati u vodi učiniće ih čvršćim i ukusnijim.

Takođe, ne zaboravite da preokrenete zatvorene tegle, tako neće propustiti vazduh.