HILANDARSKE POSNE PUNJENE PAPRIKE! Ukusan obrok za celu porodicu


IZVOR: Republika - 18.03.2021 | 14:14


Dani su posta, ali čak i ako niste vernik nemate razloga da ne probate ove preukusne hilandarske paprike iz Bakine kuhinje, koje su idealane za dane kada želite da napravite pauzu od mesa

Foto: youtube.com/printscreen/JejajelenaPetrović

Ukusan i zdrav obrok

Sastojci: 

7 paprika

100 g pirinča
4 kašike seckanih oraha
1 šargarepa
1 glavica crnog luka ili praziluk
1 veći paradajz
100 ml kuvanog paradajza
suvi začin i so
3 čena belog luka
mlevena crvena paprika
biber
ulje

Priprema: 

Propržiti na ulju seckan crni luk i šargarepu, dodati beli luk, crvenu papriku, opran pirinač sa orasima i sve još malo propržiti. Dodati soli i malo začina po želji, bibera.

Paprike oprati i izvaditi seme. Posudu za pečenje podmazati uljem, i puniti paprike i ređati. Zatvoriti kriškama paradajza.

Ostatak paradajza uglaviti između paprika. Preliti kuvanim paradajzom i naliti malo vode. Pokriti poklopcem ili folijom. Peći na 220 stepeni oko sat vremena.