(RECEPT) Sočna teletina iz rerne: Fora je u marinadi, temperaturi na kojoj se peče i vremenu! Ovo je idealan praznični obrok


IZVOR: Republika - 02.01.2021 | 23:15


Biće sočna i preukusna...

Foto: pexels.com

Foto: Ilustracija

Ako ne želite da pripremite teletinu, možete i svinjetinu na ovaj način. A tajna u tome je što se meso peče na niskoj temeraturi nekoliko sati u marinadi i sopstvenom soku.

Sastojci:

  • 2 kg teletine
  • 3 kašike pavlake
  • 2 kašike dižon senfa
  • so, biber

Priprema:

Pomešajte pavlaku, senf, so i biber. Meso osušite ubrusom. Premažite meso marinadom i stavite u kesu za pečenje. Dobro vežite kesu. Ostavite meso u kesi na sobnoj temperaturi sat vremena. Zatim ga stavite u rernu i pecite na 110°C nekih 5-6 sati. Presecite kesu i meso je spremno.