(RECEPT) Odličan riblji paprikaš van kotlića u šerpi


IZVOR: kodbakeugostima.blogspot.com, republika.rs - 18.12.2020 | 09:16


Peukusno!

Foto: youtube.com/Jelajelena Petrovic/printscreen

Foto: Ilustracija

Potrebno je:

 

  • 600 gr ribe po izboru
  • 1 veća glavica crnog luka
  • mešavina smrznutog povrća
  • 3 paprike sveže crvene
  • 50 ml kuvanog paradajza
  • 3-4 lista lorbera
  • crvena mlevena slatkai tucana ljuta paprika
  • bibera..ulja..soli
  • list i stablo celera
  • 3 veća krompira

Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk i sečenu na kockice papriku, pa dodati smrznuto povrće (šargarepa, koren celera pašknata. celera može i šaka graška) Sve to dinstati na tihoj vatri oko 10 min. 

Dodati lovorov list može i neko zrno bibera seckan list i stablo celera, crvenu slatku i tucanu papriku i sve dobro izmešati. 

Ubaciti na kocke krompiir, kuvani paradajz  i naliti oko 2 l vode. Ubaciti ribu  bez kostiju. Kuvati još 20-30 min na tihoj vatri.

Posoliti pobiberiti i dodati kašiku umućenog kukuruznog skroba ako je paprikaš redji. Dodati peršunov list i isključiti. 

Naš paprikaš je gotov. Uz paprikaš predlažem kuvane široke rezance kao prilog. Vrhunski!

Prijatno!