(RECEPT) Hrana dugovečnih ljudi: Domaće kiselo mleko koje se lako priprema


IZVOR: Republika - 01.12.2020 | 17:29


Kiselo mleko je izuzetnog ukusa i u sebi sadrži brojne hranljive nutritijente koji su korisni za naše zdravlje. Puno je kvalitetnih proteina, natrijuma, kalijuma i brojnih vitamina koji produžavaju život. Da bi se iskoristile sve blagodeti, najbolje je domaće spravljeno kiselo mleko koje u sebi nema veštačkih dodataka.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Sastojci

- 2 l mleka ( ako može domaćeg)

- 200 gr gotovog kiselog mleka

- 1 kašika kisele pavlake

Priprema

Mleko skuvati i ohladiti da bude toplo. U činiju staviti 200 gr kiselog mleka i pavlaku dodati malo toplog mleka i dobro žicom izjednačiti .

Sipati sve u mleko i sve dobro izmutiti.

 
$bp("Brid_06843729", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Preliti u željene sudove poklopi poklopcem ili prozirnom folijom i ostaviti na toplom negde pored peći da prenoći.

Kad se mleko ukiseli staviti obavezno u frižider da se ohladi.

Uživajte u najboljem probiotikom za Vaš organizam.