(RECEPT) Ukusi radosnog detinjstva - pita od bundeve


IZVOR: Republika - 29.10.2020 | 14:35


Pita od bundeve je tradicionalno jelo koje nas podseća na detinjstvo. Ne samo da je ova poslastica lagana i prijatnog ukusa, već je jako zdrava, a s obzirom na to da se lako priprema, trebalo bi često da se nađe na vašoj trpezi.

Foto: youtube.com/ Serpica Recepti

Foto: Ilustracija

Sastojci

- 1 kg bundeve

- 500 gr tankih kora

- 20 kašika šećera (može po ukusu, ali ispod 20 kašika je premalo)

- 1oo ml ulja

- 100 ml vode

- šećer u prahu za posipanje

Priprema

Bundevu izrendati, pa dodati šećer. Izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Bundeva će pustiti sok, ali se ne cedi, sa tim sokom izmažite kore.

Podeliti zatim kore na 4 dela. Rernu uključiti da se zagreje na 220 stepeni. Uljem premazati pleh.

Uzeti jedan deo kora (4 kore). Premazati prvu uljem, tankom četkicom, pa staviti drugu i namazati vodom, pa treću kombinujući malo ulja i malo vode. Kada stavite četvrtu, nemojte je premazati.

 
$bp("Brid_03982023", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Fil od bundeve nanositi na 2/3  kore, ali na užoj strani, pa tako umotati.

Tako uraditi sa sva četiri rolatića sa bundevom i složiti ih u pleh, premazati uljem i vodom i staviti da se peče na 200 stepeni 5 minuta, pa smanjiti na 180 da se ispeče do kraja.

Ohladiti bundevaru i posuti je šećerom u prahu i poslužiti.