(RECEPT) Brzinski ručak, idealan za zauzete ljude: Kineska piletina u slatko-kiselom sosu!


IZVOR: maminsvet.rs, Republika - 07.10.2020 | 11:22


Predlog za brzinski ručak u čijem ukusu ćete uživati !

Foto: Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash

Foto: Ilustracija

Donosimo vam recept idealan za zauzete mame, zaposlene ljude i sve one koji ne mogu ili ne vole da dosta vremena provedu u kuhinji!

Sastojci:

  • 500 g piletine, najbolje od filea
  • 2 šargarepe
  • 1 veći praziluik (možete pomešati sa crnim lukom)
  • kupus slatki (ja sam koristila beli)
  • 200 g šampinjona (mogu i tikvice umesto njih)
  • paprika seskana
  • paradajz sos
  • soja sos
  • so
  • šećer
  • jabukovo sirće

Foto: Photo by Ezequiel Garrido on Unsplash

Foto: Ilustracija

Priprema:

Prodinstati luk i praziluk na malo maslinovog ulja, dodati piletinu seckanu na kockice. Čim malo promeni boju od temperature, dodaje se kupus seckan, papriku, tikvice (ili šampinjone isečene na listiće) i rendanu šargarepu.

Sve prodinstati samo toliko da malo omekne, nikako ne treba da bude previše mekano. Sve ukupno dinstanje traje desetak minuta.

 

 
$bp("Brid_02069377", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

 

Za to vreme, po ukusu promešati malo jabukovog sirćeta, soja sosa, so, šećer, i paradajz sos. Doterati ukus kako se vama dopada (u zavisnosti da li više volite slatkasto ili kiselkasto).

U međuvremenu obariti pirinač. Uobičajeno, stavi se šolja pirinča i barem duplo ili troduplo više vode. Pusti se da provri (voda je blago posoljena), a onda se na najjačoj vatri kuva samo nekoliko minuta. Isključi se i ostavi na toploj ringli da se dokuva i da polako upije vodu. Bude sjajan i ne slepi se (može se na kraju dodati malo maslinovog ulja ili maslaca).