POSNO I SLASNO! Krompir zapečen s povrćem i pečurkama i ukusna čorbica - KOMPLETAN RUČAK!


IZVOR: bakunakuhinja - 27.09.2020 | 16:33


Danas se posti, pa možda ne bi bilo loše da pripremije jedan ovakav ručak...

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Potrebno je:

Za krompir:

500 g krompira

1/2 tikvice

2 šargarepe

paradajz

glavica crnog luka

paprika

ulje, začin, so, biber 

granule belog luka

2 kašike instant čorbe od pečuraka

Za čorbicu:

mala glavičica luka

ulje

paprika

šargarepa

kockice tikvice 

malo krompira isečenih na kockice

2 kašike instant čorbe od pečuraka

začin, peršunov list biber

Priprema krompira:

Krompir iseći na listiće kao i tikvice, šargarepu iseči na krupno, a papriku na krupnije. Luk iseći na krugove. Sve izmešati, dodati začina, soli, belog luka, bibera i ulja i sve izjednačiti. Naizmenično poređati u podmazan pleh, Između poređati paradajz. U činiju u koju ste mešali krompir ubaciti instant čorbu od pečuraka iz kesice, dodati malo mlevene crvene paprike i malo ulja i izmešati sa 200 ml vode. Preliti preko krompira. Peći na 220 stepeni oko 50 minuta, pa i duže da se zapeče.

Priprema čorbice:

U šerpi ispržiti na ulju seckani luk, papriku i šargarepu, dodati na kockice tikvica i krompira, pa dobro izdinstati, dodati začin i naliti vodom. Kuvati oko 30 miinuta. Izdinstati instant čorbu od pečuraka iz kesice sa malo vode i dodati u čorbicu. Na kraju dodati bibera i pešunovog lista. Poklopiti i isključiti.