(RECEPT) Jednostavno, lepo ukusno: Carska pita od namirnica koje ima svako domaćinstvo


IZVOR: serpica.net, republika.rs - 15.09.2020 | 08:42


Carska pita ili španska pita? U čemu je razlika? Svaki recept je isti sa malim izmenama u gramaži ulja, jogurta...za špansku pitu ide kukuruzno brašno a za carsku belo brašno. Svakako naziv opravdava i ukus. Oduševićete se.

Foto: serpica.net

Carska pita

Sastojci i priprema:

 

  • 3-4 kisela krastavca (ako su veliki onda samo dva ili jedan)
  • 1,5 kisela paprika
  • 150 gr. salame ili sta imate (moze i bez toga)
  • 150 gr. kackavalja (moze sitan sir)

Prvo sve iseckajte, uključite rernu na 200 stepeni, podmažite tepsiju prečnika 30 cm. može i u četvrtastoj.

 

  • 5 jaja
  • 200 ml. jogurta
  • 180 ml. ulja
  • 2 čaše belog brašna (merim sve istom čašom)
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kesica praska za pecivo
  • odozgo može susam

Umutite 5 jaja i dodajte sve ostale sastojke osim susama. Dobro izmešajte da ne bude grudvica pa umešajte iseckan sir, salamu, krastavce i papriku. Stavite susam ako želite. Odmah stavite u vruću rernu i pecite oko 35 minuta. Proverite čačkalicom. Isecite kada se malo prohladi da bi kocke imale ravne ivice. Ako volite vruću možete je i odmah seći.

Prijatno!