(RECEPT) Iskoristite stari hleb: Napravite preukusne bruskete, istovremeno hrskave i sočne!


IZVOR: Republika - 05.05.2020 | 03:14


Brusketi su jedno od omiljenih italijanskih predjela, a savršeni su kao užina ili lagani obrok.

Foto: pixabay.com

Idealno za užinu!

Brusketi se mogu praviti sa najrazličitijim namirnicama. Pritom, osnova za sve je potpuno identična – prepečen ili istostiran hleb. Prelivi i dodaci su različiti i možete ih kombinovati po sopstvenom ukusu.

Sastojci: 

kriške hleba po želji (u ovom slučaju francuski hleb)

150 g konzerviranog graška,

8 mini paradajza,

2 čenja belog luka,

3 kašike maslinovog ulja,

 

 

2 kašičice limunovog soka,

2 kašike vinskog sirćeta,

so,

biber

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Priprema: 

1. Prepolovite paradajz, stavite ih u činiju, posolite i ostavite da odstoje. Dodajte maslinovo ulje i beli luk, pa promešajte. Umešajte grašak, sirće, limunov sok i biber pa sve lagano promešajte.

2. Francuski hleb po dužini presecite na tri dela, pa svaki uzdužno prepolovite. Grilujte na tiganju do zlatno-smeđe boje.

 

 

3. Svaku krišku namažite belim lukom, poprskajte maslinovim uljem i dodajte sos od graška.

Prijatno!