Ne spremaju se baš tako lako: Ovo je TAJNA savršenih knedli!


IZVOR: superzena.b92.net - 10.04.2020 | 03:14


Svako ko je bar jednom pokušao da napravi knedle, zna koliko je to komplikovano i koja je verovatnoća da umesto njih dobijete "krem supu" na kraju! Očigledno da ovo jelo zahteva određeno kulinarsko umeće, ali može biti da je trik tokom pripreme presudan...

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Evo kako da pripremite savršene knedle.

Sve što vam je potrebno jeste:

  • 1 jaje
  • griz

Priprema:

U tanjir razbijte jedno jaje, a onda ga viljuškom dobro umutite. Jaje mora biti penasto, što više, jer je to tajna da vaše knedle budu vazdušaste.

Polako postepeno dodajte griz i mešajte viljuškom da se ne naprave grudvice. U zavisnosti od veličine jajeta potrebno je griza onoliko da bi vaša smesa bila gusta kao za palačinke.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Masa ne sme da bude preretka, da klizi po tanjiru, ali ne sme da bude ni mnogo gusta. Obavezno ostavite oko 5 minuta da odstoji. Onda ćete videti da li je masa zaista dobre gustine, jer tek tad griz nabubri i dobije pravu gustinu.

Kašičicom vadite knedle i spuštajte u supu koja vri. Kašičicu kojom vadite knedle prvo umočite u kipuću supu kako se smesa ne bi lepila za nju. Ukoliko vam se desi da se prva knedla raspadne, dodajte smesi još malo griza.

Supu kuvajte dok knedle ne omekšaju.