(RECEPT) Tart sa šumskim voćem! Traje kratko, ali je preukusan


IZVOR: informer - 28.03.2020 | 04:14


Preukusan tart sa šumskim voćem, svideće vam se sigurno...

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Pokušajte da ga ne pojedete za jedan dan.

Nema šanse da će doživeti jutro! 

SASTOJCI:

limun

390 g brašna

260 g maslaca

so

120 g šećera

130 g šećera u prahu

500 g šumskog voća

10 kom. vanilin šećera

1  jaje

PRIPREMA:

U veću posudu stavite brašno, maslac, šećer u prahu, rendanu limunovu koru, žumance, vanilin šećer i so.

Rukama umesite prhko testo, uvijte ga u foliju i stavite u frižider na dva sata.

Ohlađeno testo razvijte na debljinu od oko 0,5 cm, te isecite krug prečnika posude u kojoj ćete peći tart. Od preostalog testa napravite trake širine 1 cm.

Modlu za tart premažite maslacem, potom u nju stavite testo i probodite ga viljuškom na nekoliko mesta. U šerpu stavite vodu, šumsko voće i šećer, te kuvajte na tihoj vatri oko pet-šest minuta (sve vreme mešajući), dok se šećer ne rastopi i ne pretvori u sirup.

Tart nafilujte ohlađenim voćem u sirupu. Od traka testa napravite mrežu na tartu. Kolač pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Pre serviranja ukrasite tart šaćerom u prahu koji daje sjajan kontrast između zlatne kore i šumskog voća.