Idealna hrana za zimske dane: Recept za savršen prebranac!


IZVOR: Republika - 25.11.2018 | 04:14


Postan pasulj je sastavni deo zimske trpeze.

Foto: pixabay.com

Savršena hrana za zimu

Potrebno je: 

  • 700 gr pasulja 
  • 1 veći praziluk 
  • 1 veći crni luk 
  • ulje 
  • aleva paprika 
  • tucana ljuta paprika 
  • so, biber 
  • lovorov list 
  • biber mleven 
  • biber u zrnu 

Priprema: 

Pasulj dobro oprati, naliti vodom, dodati 2-3 kašike ulja, malo lovorovog lista, biber u zrnu. 

Ostaviti pasulj da se kuva. Na ulju propržiti na krugove isečen praziluk i crni luk. Dinstati luk oko 20-30 minuta da dobro omekne. Dodati u luk soli, aleve paprike, tucane paprike. U đuveč staviti na dno kuvani pasulj (moraju ostati cela zrna) pa preko pasulja dinstan luk, pa pasulj, pa luk... do vrha. Završiti pasuljem. Odozgo malo ulja. Staviti u rernu na 200 stepeni oko 30 min. Mora ostati malo čorbice, ne sme pasulj biti suv.