NEZAPAMĆENO UBISTVO S PREDOUMIŠLJAJEM U ZAJEČARU: Do detalja isplanirao krvavi pir, pa majku iskasapio na kućnom pragu


IZVOR: Telegraf, Republika - 29.10.2018 | 12:53


Dalibor Petrović (36) ostvario je cilj koji je godinama planirao. Ubio je majku Goricu (57) na pragu kuće, jutros oko 6.30 sati, u selu Veliki Izvor kod Zaječara.

Foto: e-stock/P. JOVANOVIĆ

Foto: Ilustracija

On je pre nekoliko dana pozvao majku Goricu, koja je radila u Nemačkoj, da se hitno vrati u selo.

- Majko, dođi kući, tata će da umre! - poručio je Gorici preko telefona. 

Žena je znala da joj je suprug Jovan teški bolesnik i nije posumnjala da ju je sin slagao. Kad je Gorica doputovala u selo kod Zaječara, uvidela je da joj je suprug dobrog zdravlja. Umesto da je zagrli, Dalibor je majci priredio dobrodošlicu s kuhinjskim nožem.

Prema kazivanju meštana, koji su se zatekli posle zločina ispred kuće Petrovića, u Karađorđevoj ulici, Dalibor je majku izbo desetak puta po grudima, stomaku i vratu.

- Dok ju je ubadao, žena je vrištala. Jauke je čuo njen suprug, kome je pozlilo kada je video sina Dalibora kako kasapi rođenu majku - pričaju meštani.

I RANIJE RODITELJIMA PRIREĐIVAO ŠOKOVE 

Prema izjavama komšija, on je za vreme služenja kazne roditeljima priredio šok, kada im je, predstavljajući se kao stražar, javio da im je sin umro.

- Dalibor je iz zatvora pozvao roditelje, i promenivši glas, saopštio da im je sin umro. Otac se javio na telefon. Kada je čuo da mu je sin, navodno, umro, čoveku se slošilo - pričaju komšije.

Posle toga, porodica je počela da priprema sahranu, čak je i mrtvački kovčeg stigao. Međutim, kada su uvideli da niko ne dovodi Daliborovo telo, pozvali su zatvor i saznali da je on ipak živ.

Nedugo nakon toga pušten je na slobodu. 

Zbog lošeg psihičkog stanja, propisana mu je bila i terapija.

Meštani tvrde i da je Dalibor još od malih nogu bio problematičan. Nikada nije bio zaposlen, a povremeno je išao u nadnicu i cepao drva.

Kada je video šta je uradio, Dalibor je sebi prerezao vrat, od čega je kasnije iskrvavivši preminuo u zaječarskoj bolnici.

Dalibor je i ranije pokušao da ubije majku iz lovačke puške, ali i meštane sela, pa su se svi sklanjali s puta kada bi ga videli.

Preminuli ubica ranije je osuđivan zbog pokušaja ubistva. Naime, on se pre nekoliko godina popeo na spomenik stradalim ruskim vojnicima i s lovačkom puškom pucao po seljanima, i ranio svog komišiju P. G, posle čega je osuđen.