DA SRCE PREPUKNE! Ispovest oca stradalog geodete: BOŽE, UZE MI I DRUGOG SINA!


IZVOR: novosti.rs - 15.09.2018 | 20:26


Milan Dabetić, otac geodete stradalog na beogradskom gradilištu, skrhan od bola posle tragedije koja je ponovo pogodila njegovu porodicu. Stefan i njegova supruga dobili sina Dušana pre dva i po meseca

Foto: facebook.com/ printscreen

Stradali Stefan Dabetić

Nesreće radnika

Ko se ovome nadao? Još se nisam oporavio od gubitka jednog sina, Bog mi uze i drugog. Ali, moj Stefan je imao pravo na sreću. I bio je srećan sa svojom malenom porodicom, suprugom i dvomesečnim sinčićem. I mi s njima. Preksinoć smo svi bili na okupu. Veseli. Slavili smo rođendan njegovom sestriću, mom unuku - jedva govori Milan, otac Stefana Dabetića (26), koji je, juče ujutro, stradao na gradilištu "Beograda na vodi".

U kući stradalog mladića, u Kaluđerici, smenjuju se komšije. Rodbina. Prijatelji. Stefanove kolege. Teški muk je između očevih reči i ljudi koji prolaze.

- Stefan je odmah po završetku Građevinskog fakulteta počeo da radi, oženio se - priča Milan i jedva uspeva da stoji. - Upisao je, moj sin, već pet godina staža u radnu knjižicu. Sve u istoj firmi. Bio je na gradilištima u Knez Mihailovoj u Beogradu, posle u Budvi, a po povratku dobio je posao u "Beogradu na vodi". Tu je i unapređen u poslovođu.

Stradali mladić kućio se i podizao svoju porodicu u očevoj kući. Tu se rodio on, tu se rodio njegov maleni Dušan.

- Da vam dam Stefanovu fotografiju - krenuo je Milan prema automobilu.

Stefanova sestra Jelena zamolila je oca da odustane. Izašla je i supruga Bojana. Drhtala je.

- Niko mi ga ne može vratiti, šta god da vam kažem - govorila je, polazeći i vraćajući se nekoliko puta sa stepeništa. - Zar nije nepravda do neba da ga naš sin ne upamti.

Podsećamo u nesreći koja se dogodila u petak oko 9.30 časova na gradilištu Beograda na vodi poginuli su poslovođa Aleksandar Šimunov (41) i geodet Stefan Dabetić (26).