SLUČAJ TAPKA U MESTU: Evo zašto je sudija ODBILA da sudi Darku Kostiću!


IZVOR: Republika - 22.08.2018 | 19:37


Sudija Svetalana Galić zatražila je svoje izuzeće iz suđenja Darku Kostiću, optuženom za polno uzeniravanje dvojice mladića, jer je bila dežurni sudija u noći kada je Kostić uhapšen.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Darko Kostić

To je zvanično saopšteno iz Trećeg osnovnog suda koji je danas odgovorio na pitanja "Blica" o ovom izuzeću.

Po pravilu, sudije koje su imale ulogu sudije za prethodni postupak ne preuzimaju mesto predsednika veća na glavnom pretresu osobi kojoj su određivali pritvor u istrazi.

Početak suđenja modnom kreatoru Darku Kostiću zbog optužbi za polno uznemiravanje i neovlašćeno držanje droge, još nije zakazan upravo zbog ovog izuzeća.

Rešenjem predsednika Trećeg osnovnog suda u Beogradu od 20. avgusta godine usvojen je zahtev sudije i ona je izuzeta od postupanja u tom predmetu, pa će predmet biti dodeljen drugom sudiji.

Protiv Kostića je 14. avgusta Treće osnovno tužilaštvo podnelo optužni predlog za polno uznemiravanje maloletnog L. J. (15), ali i još jednog punoletnog mladića Š. B. (22), kao i za nedozvoljeno držanje droge, a istog dana sud mu je ukinuo pritvor.

Kostić se ranije na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, iskoristivši svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, ali je nakon izlaska iz pritvora, preko društvenih mreža poručio da nije nikoga maltretirao, zlostavlja ili doveo u neprijatnu situaciju, već da je on žrtva medijskog "silovanja i zlostavljanja".

Slučaj maloletnika i punoletnog mladića nisu povezani. Kostić se sumnjiči za uznemiravanje maloletnika, kome je ranije nekom prilikom dao "kamagru" - preparat za potenciju - a da mališan to nije znao. Kostića je prijavio za navodno polno uznemiravanje u njegovom stanu.