RASVETLJEN ZLOČIN U ŽARKOVU: Ubio Crnogorca, kvario mu POSAO S DROGOM!


IZVOR: Zorica NIKOLIĆ - 10.08.2018 | 05:53


Marko P. (27) uhapšen je zbog sumnje da je hicima iz automatskog oružja ubio Savu Stevovića (45), rodom iz Nikšića, ispred zgrade u kojoj je živeo u beogradskom naselju Žarkovu. Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, pretpostavlja se da je Stevović usmrćen u ratu za prevlast nad narko-tržištem u opštini Čukarica.

Foto: MUP Srbije

Ubica uhapšen u kafiću

Sačekuša

- Stevović je izrešetan 21. juna ove godine dok je sedeo u mini kantrimenu. On se parkirao nedaleko od ulaska u zgradu, kad se iznenada pojavio napadač. On je osuo paljbu na njega iz automobila u pokretu, a potom pobegao ka Vidikovcu. Samo nekoliko minuta posle zločina policija je pronašla zapaljen BMW s lažnim tablicama koji je, kako se sumnja, korišćen prilikom ubistva - priča naš sagovornik.

Stevović je podlegao povredama na licu mesta, a policija je odmah krenula u potragu za napadačem.

- Reč je o profesionalnoj likvidaciji. Napadač je tačno znao Stevovićeve navike, kao i uobičajeno vreme kad se vraća kući. Ubistvo je do detalja bilo isplanirano, kao i bekstvo s mesta zločina - dodaje izvor Srpskog telegrafa.

Marko P. odranije poznat policiji po krivičnim delima u vezi s narkoticima i oružjem

Prema njegovim rečima, policajci su ubrzo ušli u trag Marku P., koji je završio iza rešetaka.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Mesto zločina

Pao u kafiću

- Osumnjičenom su lisice na ruke stavljene dok je sedeo u jednom kafiću. On je inače odranije poznat policiji po krivičnim delima u vezi s narkoticima i oružjem. Sumnja se da je pripadnik jedne kriminalne grupe sa Čukarice. Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, pretpostavlja se da je Stevović ubijen zbog sukoba oko droge, a daljom istragom biće utvrđene sve okolnosti u vezi s ovim zločinom - kaže naš sagovornik.

Inače, ubijeni Savo Stevović robijao je u Švajcarskoj navodno zbog razbojništava i droge. Nedavno je izašao s robije, pa se vratio u Srbiju, gde je takođe imao dosije zbog različitih dela.