Uslovna kazna za manijaka koji je PRETIO Vučiću, Stefanoviću i Šešelju


IZVOR: blic.rs - 02.08.2018 | 13:16


Novopazarac Asmir R. osuđen je na osam meseci zatvora, odnosno godinu dana uslovno, zbog pretnji koje je uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

On je tom prvostepenom presudom proglašen krivim za izvršenje krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, a Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru je uložilo žalbu.

- Smatramo da je optuženi trebalo da bude osuđen na efektivnu, a ne uslovnu kaznu zatvora - kaže portparol tog tužilaštva Jovan Milanović.

Asmir R. se tereti da je u noći 2. jula pozvao dežurnu službu beogradske policije i uputio pretnje ubistvom Vučiću, Stefanoviću i Šešelju, nakon čega je Policijska uprava u Beogradu o tome obavestila kolege u Novom Pazaru.

- Postupajući po njihovoj depeši osumnjičeni Asmir R. je uhapšen dva sata kasnije u porodičnoj kući u naselju Hadžet. Tom prilikom izvršen je i pretres objekta, ali nije pronađeno nikakvo oružje - kazao je tada izvor u policiji.

Asmir R. je priznao da je pozvao policiju u Beogradu, ali je negirao da je pretio ubistvom Vučiću, Stefanoviću i Šešelju navodeći da je samo "izrazio nezadovoljstvo odnosom vlasti prema žiteljima Novog Pazara".