KOLEGINICA UBIJENOG ADVOKATA U ŠOKU: Ovo je pucanj u celo pravosuđe!


IZVOR: Republika - 29.07.2018 | 11:47


Poznata beogradska advokatica Zora Dobričanin danas je došla na mesto zločina da oda počast ubijenom advokatu Dragoslavu Ognjanoviću, nakon čega je poručila da je ovo bio pucanj u srpsko pravosuđe.

Foto: ST/E. ČONKIĆ

Zora Dobričanin

- Ovo što se desilo je jedna katastrofa i ja jednostavno nemam reči. Kolega Ognjanović je bio dobar, odličan kolega, vrstan i poznat advokat, prijatelj... To je veliki gubitak za celu advokaturu i jednostavno svima mora da bude jasno šta se desilo. Smrt kolege Ognjanovića nije samo pucanje u advokaturu, već na celo pravosuđe. To je napad na zakon - poručila je ona, prenose beogradski mediji.

Ona je izrazila bojazan da bi ovo mogao da bude "put u anarhiju", dodavši da je u "anarhiji sve dozvoljeno i svako može biti meta".

- Mislim da je krajnji trenutak da se shvati gde smo i šta se dogodilo. Kao advokat, a pre svega branilac apelujem na kriminalne klanove da prestanu sa ubijanjem - rekla je Dobričanin.

Advokatica je podsetila da će advokati Srbije obustaviti rad na nedelju dana i pozvala kolege iz regiona da se pridruže jer "jednostavno kriminal ne zna za granice a posebno kada je u pitanju Balkan".