OGLASIO SE OTAC NESTALOG NOVINARA: Sumnjam da je nasilno izvučen iz automobila


IZVOR: Mediji, Republika - 14.06.2018 | 15:12


Otac nestalog novinara Stefana Cvetkovića, Milivoje Cvetković, rekao je da sumnja da je njegov sin nasilno izvučen iz automobila koji je pronađen sa upaljenim svetlima i otvorenim vratima u Beogradskoj ulici u Beloj Crkvi.

Foto: Medija centar Beograd

Stefan Cvetković, nestali novinar

Otac to misli jer je u "kolima bio upaljen i radio kada su ga pronašli".

On je dodao da je veoma zabrinut zbog nestanka sina za koji je saznao od policije.

- Trebalo je da ide na put, mislim da je hteo da ode u Rusiju, ali on nije sa nama detaljno pričao o planovima - rekao je Cvetković.

Policija je, dodaje Milivoje Cvetkovića, od svih članova porodice uzela izjave kako bi im to pomoglo u istrazi nestanka novinara.

- Uzeli su izjave od svih nas, čak i od Stefanovog sina koji je u trenutku nestanka bio u Beogradu gde studira - rekao je on.

Cvetković je dodao da je njegov sin pisao o raznim temama i da se nije plašio nikoga.

- Ne znam da li mu je neko pretio, a sumnjam da bi nam to i ispričao - zaključio je Cvetkovićev otac.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije odmah po saznanju da je nestao novinar Stefan Cvetković uključilo je više različitih organizacionih jedinica u potragu i pretragu šireg terena gde je pronađeno vozilo koje je on koristio, saopštio je MUP.

U Belu Crkvu je iz Beograda upućeno više desetina pripadnika Žandarmerije, zatim ronioci zbog pretrage jezera i kanala Dunav-Tisa-Dunav, kao i pripadnici kriminalističke policije.