Sin lidera radikala u kućnom zatvoru zbog pištolja: NE ČITAM KNJIGE DA NE BIH ZAVRŠIO U HAGU


IZVOR: Zorica NIKOLIĆ - 15.05.2018 | 05:33


Nikola Šešelj (33), sin lidera SRS Vojislava Šešelja je pravosnažno osuđen na šest meseci kućnog zatvora nakon što je kod njega krajem septembra 2017. u kafiću u Batajnici pronađen pištolj za koji nije imao dozvolu.

Foto: youtube.com/Nikola Seselj

Nikola Šešelj odavno premašio oca

- Počeo sam da izdržavam kaznu na koju sam osuđen zbog pištolja. Vreme provodim u kući, a u šetnju idem svaki dan po dva sata. Uprkos svemu, volim oružje i uvek sam ga voleo. Pa kako bez oružja? - kaže Nikola Šešelj.

Privatni problemi

Šešeljev naslednik je u zamenu za manju kaznu priznao krivicu i sklopio nagodbu s Višim tužilaštvom u Beogradu, nakon čega ju je 13. novembra prošle godine sud potvrdio. On za naš list objašnjava da vreme provodi najviše ispred kompjutera i TV, dok knjige u poslednje vreme - ne čita.

Foto: youtube.com/Mister President

Vojislav Šešelj savetuje sina

- Ovi što čitaju knjige zaglave u Hagu, oni tamo robijaju. Primetio sam da je to opasno raditi, previše knjiga ne treba čitati, onda može previše robije da se zaradi. Kad se pomalo pročita, onda se malo i robija - kroz smeh priča Nikola za Srpski telegraf.

Kada je čuo da sam osuđen, otac mi je rekao: "Sine moj, rano si počeo

 

Kako dodaje, u kućnom zatvoru je od pre 15 dana, ali mu je zbog privatnih problema robija na nekoliko dana bila obustavljena.

- Smete da radite sve što se sme i u zatvoru, znači ne mnogo toga. Za bilo šta traži se posebna dozvola - kaže sin lidera radikala.

Pretekao oca

Nikolu smo pitali i kako je njegov otac reagovao kad je čuo da mu je izrečena osuđujuća presuda.

- Rekao mi je: "Sine moj, rano si počeo", a ja sam mu odgovorio: "Ja odavno kasnim" - kaže Nikola i dodaje da je u nekim stvarima već pretekao oca, dok u nekim nikad neće moći da ga sustigne.

Pretnje aktivisti LDP

Nikola Šešelj je nedavno na Fejsbuku postavio fotografiju Đorđa Žujovića, aktiviste LDP, i napisao: "Ja ću ti glavu skratiti, pa makar mi to bilo poslednje u životu." Šešeljev naslednik je poruku ubrzo izbrisao, a LDP je zbog pretnji smrću zatražio hitnu reakciju nadležnih.