UBICI ĐUROVIĆA PRITVOR OD 40 DANA


IZVOR: Tanjug - 04.04.2018 | 21:25


Darku Veskoviću (38), koji je uhapšen u Zagrebu na osnovu srpske Interpolove poternice zbog ubistva Blaža Đurovića, određen je 40-dnevni ekstradicioni pritvor.

Foto: ST/D. KADIĆ

Ubistvo Đurovića

Vesković, koji je uhapšen u utorak u glavnom gradu Hrvatske, pred istražnim sudijom rekao je da se protivi izručenju Srbiji, prenosi zagrebački Jutarnji list.

On je, piše list, živeo sa suprugom i troje dece u iznajmljenom stanu u zgradi preko puta hrvatskog Ministarstva unutrašnjih poslova i Sigurnosno-obaveštajne agencije (SOA).

Kako se navodi, Vesković, koji je uhapšen u utorak, stan je unajmio preko oglasa na internetu, a na teritoriju Hrvatske ušao je ilegalno krajem marta i već je sledećeg dana u Zagrebu unajmio stan.

Ubrzo mu se pridružila i porodica, koja je u Hrvatsku ušla legalno preko graničnog prelaza. Međutim, srpska i hrvatska policija ubrzo su Veskoviću ušle u trag te su mu pripadnici Odeljenja za potrage u utorak ujutro prišli u trenutku kad je izašao iz zgrade, opkolili ga i uhapsili. Vesković nije ni pokušao da pruži bilo kakav otpor, navodi zagrebački list.

Da li je Vesković znao koja je institucija preko puta stana koji je unajmio, ostaje nepoznanica.