SASLUŠAN VLADIMIR ERIĆ! Kopač tunela u Podgorici rekao OVO!


IZVOR: Republika/J.B. - 04.04.2024 | 16:13


Erić je negirao da je učestvovao u obijanju depoa Višeg suda.

Foto: printscreen, Rade Koprivica/Vlada Crne GoreRade Koprivica/Vlada Crne Gore
SASLUŠAN VLADIMIR ERIĆ! Kopač tunela u Podgorici rekao OVO!

Vladimir Erić, državljanin Srbije, sproveden je jutros kod tužioca na saslušanje. On je osumnjičen da je deo kriminalne organizacije koja je, prema sumnjama tužilaštva, u septembru prošle godine obila depo Višeg suda u Podgorici tako što je prokopala tunel.

Prema rečima njegovog advokata Stefana Jovanovića, Erić je negirao da je učestvovao u obijanju depoa Višeg suda.

Okrivljeni Erić u potpunosti je negirao izvršenje krivičnog dela, izneo odbranu i odgovarao na postavljena pitanja, prenose Vijesti. On je rekao da nije ni bio u Crnoj Gori u vreme izvršenja krivičnog dela.

Eriću se, prema optužnici, stavljaju na teret krivična dela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja. Uhapšen je u oktobru prošle godine u Švedskoj i izručen Crnoj Gori pre 20 dana, nakon čega je sproveden u spuški pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Nakon što je izručen Crnoj Gori, Vlada Kraljevine Švedske je odbacila zamolnicu za izručenje koja se odnosi na krivično delo pripadnosti kriminalnoj organizaciji i sprečavanje dokazivanja, jer navedena dela nisu prepoznata u švedskom zakonu.

Poternica je raspisana i za Erićevim sugrađanima iz Loznice - Veljkom Markovićem (33), Milanom Markovićem (54) i Dejanom Jovanovićem (31), koji se sumnjiče da su učestvovali u kopanju tunela do sudskog depoa.

Policija je do sada uhapsila pet osoba povezanih sa obijanjem sudskog depoa, ali ni nalogodavac ni motiv obijanja još uvek nisu utvrđeni.

BONUS VIDEO