POČELA I TREĆA PARNICA PROTIV UBICE KOSTE I NJEGOVIH RODITELJA! Sramno se brane - Krivi su iz streljane!


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 29.03.2024 | 12:19


Advokati imaju predlog za novo saslušanje.

Foto: ST/Vladimir Lukić, google.com/maps/prinscreen, Youtube/Printscreen Privatna arhiva
POČELA I TREĆA PARNICA PROTIV UBICE KOSTE I NJEGOVIH RODITELJA! Sramno se brane - Krivi su iz streljane!

U Višem sudu u Beogradu danas je održano pripremno ročište u parničnom postupku protiv Koste Kecmanovića, njegovih roditelja Miljane i Vladimira i Osnovne škole"Vladislav Ribnikar" u kojoj je 3.maja prošle godine ubio devetoro dece i školskog čuvara. 

Ovu parnicu su u ime J. D.(14) ranjenog u masakru pokrenuli njegovi roditelji. 
U školi na Vračaru je ranjeno petoro dece i  nastavnica istorije na čiji čas je dečak došao naoružan očevim oružjem. 

Advokat Kecmanovića Marina Ivelja i danas je kao i u postupcima koji se već bode protiv njih priloźila dokaz da je prvi kontakt sa oružjem Kosti omogućio Ratko Ivanović predsednik streljačkog kluba.

- Sramno je što odbrana Kecmanovića u krivici i parnicama pokušavajj svu odgovornost da svale na treća lica. Ističu da ga je predsednik streljčkog kluba učio da puca, a ne njegov otac Vladimir koji ga je dovodio u taj klub. I ovim postupanjem pokazuju bezobzirnost prema žrtvama i ranjenima - istakao je izvor Republike upoznat sa slučajem.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Advokatica Marina Ivelja

Ivelja je predložila saslušanje tuženih roditelja monstruma, kao i saslušanja nastavnika i uprave škole sa namerom da dokaźu da u Kostinom ponašanju nije bilo ničeg čudnog.

- Predlažem da se sasluša Dragana Tomić razredna iz sedmog razreda i da se iz prepiske njene sa Kostom vidi kako se ponašao na kampu i januaru 2023.- rekla je Ivelja. 

Na pripremnom ročištu koje će biti nastavljeno 31. maja punomoćnik oštećenog kao i tužena strana predložili su dugačak spisak dokaza. Izmedju ostalog traženo je da se Kosta veštači na klinici u kojoj boravi za potrebe ovog postupka.

Advokat Kecmanovića opet je imala predlog o spajanju postupaka protiv ove porodice i škole pozivajući se na ekonomičnost iako je tim stavom posebno uvredila roditelje ubijene dece.

- Bol za decom nema cenu i nama tih para koje bi mogle da nadoknade štetu , ali da advokat Kecmanovića priča o skupoći postupaka je krajnje uvredljivo -  kazala je sestra jedne od žrtava Kecmanovića. 

Osim tri parnice koju su u toku, protiv Kecmanovića su zakazane pripremna ročišta za još dve, a pred istim sudom od decembra prošle godine vodi se i krivični postupak protiv Miljane i Vladimira Kecmanovića. On se tereti da je sinu omogućio da uzme oružje i obučavao ga da puca, a Miljana da je bila u kontaktu sa municijom koju je njen sin ispalio u masakru.

Na današnjoj parnici nisu bili prisitni ni ranjeni dečak ni njegovi roditelji jer im to nije bila obaveza. Prema rečima izvora Republike ranjeni dečak ima fizičke posledice, kao i psihičku tramu jer je osim što je ranjen video kako njegov pomahnitali školski drug puca u nastavnicu i decu koja su danas mrtva ili ranjena kao i on.

BONUS VIDEO