"ZA MENE JE MISTERIJA KAKO JE DEVOJČICA NESTALA IZ VIDOKRUGA MAJKE": Spasić ne isključuje mogućnost otmice, ali ga čudi više stvari


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 27.03.2024 | 15:25


Bivši pripadnik službe državne bezbednosti pomno prati potragu za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić išćekujući srećan kraj.

Foto: printscreen/TV Prva, facebook
"ZA MENE JE MISTERIJA KAKO JE DEVOJČICA NESTALA IZ VIDOKRUGA MAJKE": Spasić ne isključuje mogućnost otmice, ali ga čudi više stvari

Božidar Boža Spasić dugogodišnji obaveštajac i pravnik, kao i većina Srba veoma aktivno prati kako policija sa resursima u punom kapacitetu, pretražuje mesto Banjsko polje i njegovu okolinu, u nadi da pronađu nestalu devojčicu Danku Ilić.

 - Moment kako je mala Daša nestala iz vidokruga majke je za mene misterija-  ističe on.

Spasića je nestanak devojčice podsetio na ranije nestanke dece širom sveta.

- Čitav slučaj, a to je sada već na ivici katastrofe podseća na neke svetske nestanke upravo dece Dankinog uzrasta - rekao je Boža za Republiku. 

Potragu koju prate svi domaći mediji, kao i brojni iz inostranstva, Spasić ocenjuje kao izuzetno sprovedenu.

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

Devojčicu je čuvala mama kad je nestala 

S obzirom na to obim istrage i primenu sistema "pronadji me ", smatram da je država u ovom slučaju bukvalno preuzela i preduzima sve mere ili tačnije više od ovoga nema - zadovoljno kaže Spasić.

On skreće pažnju da policija "češlja"sve okolnosti.

- Interesantan je podatak da su roditelji devojčice ispitivani u policiji, što je rutinska procedura,i uglavnom ih pitju o medjusobnim, porodičnim i drugim okolnostima u kojima je živela ova mala devojčica - ističe on. 

Bivši obaveštajac kaže da ga slučaj nestale devojčice u Banjskom polju podseća na nestanak trogodišnje Maše P. koja je u martu  2015. godine oteta u ulici Braće Jerković u Beogradu. Mala Maša je oteta iz ruku svoje majke Mirjane da bi samo dva i po sata kasnije, devojčica bila vraćena svojim roditeljima, a njeni otmičari Francuzi uhapšeni. 

- Otmica kao mogućnost je vrlo komplikovana ali se nikada ne isključuje. Podsećam na slučaj male Maše - rekao je Božidar. 

O mogućnosti da se Danka zagubila naš sagovornik misli da je skoro neverovatna.

- To je dete koje nije u stanju da samo odluta par stotina metara -zaključuje Spasić.

BONUS VIDEO