"SVI SU GA ZNALI KAO CANETA MOLERA": Jeziva istina o smrti Stanimira kojeg su ubili drugi zatvorenici potresa Mladenovac!


IZVOR: Republika/A.K.G. - 20.03.2024 | 22:44


Iako su se mnogi distancirali od njega, komšije su istakle da nije bio nasilan čovek te da nije zaslužio takvu tragičnu smrt.

Foto: Društvene mreže
"SVI SU GA ZNALI KAO CANETA MOLERA": Jeziva istina o smrti Stanimira kojeg su ubili drugi zatvorenici potresa Mladenovac!

Stanimir Brajković (74), koji je preminuo u zatvoru usled jezivih povreda, sahranjen je na gradskom groblju u Mladenovcu. Ovaj događaj ostavio je stanare zgrade u kojoj je živeo u šoku nakon saznanja kako je njihov komšija ubijen.

Životni put Stanimira Brajkovića

Stanimir je živeo sam, nakon što je njegova supruga preminula, a njegovi sinovi su se razišli i odselili, jedan u Mladenovcu, a drugi sa porodicom u Beč. Stanari zgrade ga pamte kao Canetu molera, budući da se bavio molerajem i pokušavao da svoje sinove uključi u posao. Nesuglasice sa sinovima uglavnom su bile oko posla, što je vodilo čestim svađama.

- Jedni su ga poštovali, drugi ne, a ovde su ga svi znali kao Caneta molera, jer se bavio se svojevremeno molerajem, a i sinove je hteo da ubaci u posao. Tako su i počinjale sve njihove svađe, nakon čega su se razišli - istakao je sagovornik i dodao da je jedan sin živeo u Mladenovcu, a drugi se odselio sa porodicom u Beč, gde je posle očeve smrti, poveo i brata.

Finansijski problemi i socijalna izolacija

Prema pisanju portala, Stanimir poslednjih meseci nije plaćao račune, te mu je bila isključena struja. Komšije su ga opisale kao osobu koja nije vodila računa o finansijama, trošeći novac na cigare i alkohol, a ne na osnovne životne potrebe. Iako su se mnogi distancirali od njega, komšije su istakle da nije bio nasilan čovek te da nije zaslužio takvu tragičnu smrt.

- Živeo je kako je živeo, ništa nije plaćao i sve su mu isključili što su mogli. Jedno vreme mu je na vratima pisalo "Ne radi zvono, kucaj", logično i da ne radi, pare je davao samo na cigare i alkohol - ispričale su komšije koje su i dalje u šoku da je Stanimir ubijen na ovako jeziv način.

- Ma šta god da je bilo, nije zaslužio da tako umre. On nije bio loš čovek, nego, eto, ostao je sam u poslednje vreme, samovao je, ali nije on bio nasilan - kažu zgrožene komšije.

(Kurir)

BONUS VIDEO