UHAPŠEN DILER IZ ZRENJANINA: Prilikom pretresa stana policija mu pronašla ovu količinu narkotika!


IZVOR: Republika/M.B. - 18.03.2024 | 14:30


Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova.

Foto: Ilustracija: Shutterstock
UHAPŠEN DILER IZ ZRENJANINA: Prilikom pretresa stana policija mu pronašla ovu količinu narkotika!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu uhapsili su G. M. (29) iz okoline ovog grada, zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pronađena veća količina opojnih droga i digitalna vaga

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni pronašla više paketića sa oko 80 grama amfetamina, dva paketića sa 30 grama ekstazija, kao i digitalnu vagu za precizno merenje. Ovi detalji ukazuju na ozbiljnost optužbi protiv osumnjičenog.

Određeno zadržavanje i pritvor osumnjičenom

G. M. je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu. Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana. Ova odluka suda dodatno naglašava ozbiljnost optužbi i slučaja u celini.
 

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu su intenzivnim radom uspeli da rasvetle pet teških krađa i uhapsili D. S. H. (33) i D. D. (21) iz ovog grada. Ova akcija je sprovedena po nalogu glavnog javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu.

Provalili u četiri kuće i ukrali vredne predmete

Sumnja se da su osumnjičeni, u prethodnim mesecima, izvršili provalu u četiri kuće u Zrenjaninu iz kojih su ukrali belu tehniku, razni alat i drugo pokućstvo. Ovi događaji su izazvali zabrinutost među lokalnim stanovništvom, te je hapšenje osumnjičenih dočekano s olakšanjem.

- Takođe se sumnjiče da su, sredinom januara ove godine, provalili u jedan magacin u Zrenjaninu i ukrali više filtera za prečišćavanje vode, četiri elektromotora, poklopce sa šahta i slivnu rešetku čija se ukupna vrednost procenjuje na oko 635.000 dinara. Policija je pronašla deo ukradenih stvari i vratila ih vlasnicima.- saopštila je policija.

Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak im je odredio pritvor do 30 dana. Ova odluka je doneta kako bi se obezbedila dalja istraga i sprečilo moguće bekstvo osumnjičenih.

Očekuje se da će daljom istragom biti utvrđeni svi detalji ovih slučajeva te da će osumnjičeni odgovarati pred zakonom za svoje postupke.