UHAPŠEN MUŠKARAC ZBOG PREVARE OD 2,5 MILIONA DINARA! Evo kako je vlasnik firme oštetio kompanije!


IZVOR: Republika/M.B. - 13.03.2024 | 18:31


Osumnjičeni će biti zadržan i priveden nadležnom tužilaštvu uz krivičnu prijavu

Foto: ST/N. MANDIĆ, Shutterstock
UHAPŠEN MUŠKARAC ZBOG PREVARE OD 2,5 MILIONA DINARA! Evo kako je vlasnik firme oštetio kompanije!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, tačnije Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, sproveli su akciju uhapšenja N. P. (36) iz Beograda. Osumnjičeni se sumnjiči za izvršenje krivičnog dela prevara u obavljanju privredne delatnosti.

U skladu sa informacijama koje su dostupne javnosti, postupak hapšenja je izvršen u skladu sa zakonom i propisanim procedurama. Osumnjičeni će biti procesuiran sukladno zakonskim odredbama, a konačni ishod ovog slučaja biće određen nakon sprovedenog sudskog postupka.

- Kako se sumnja, N. P. je u svojstvu vlasnika jednog privrednog društva, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, doveo u zabludu odgovorna lica više privrednih društava sa teritorije Beograda, Novog Sada i Čačka da izvrše isporuku robe, iako je znao da njegovo privredno društvo ne ostvaruje prihode i da neće moći da isplati preuzetu robu, kao ni da izmiri obaveze po izdatim menicama u korist tih privrednih društava- piše u saopštenju MUP.

Policija je uhapsila osumnjičenog za prevaru privrednih društava, koji je navodio odgovorna lica da isporuče robu vrednu oko 2.545.200 dinara. Osumnjičeni će biti zadržan i priveden nadležnom tužilaštvu uz krivičnu prijavu.


Osumnjičeni i njegove prevare

Osumnjičeni je na lukav način uspeo da navede odgovorna lica u privrednim društvima da isporuče robu čija je ukupna vrednost iznosila oko 2.545.200 dinara. Detalji o načinu na koji je osumnjičeni izveo ove prevare još uvek nisu potpuno razjašnjeni, ali se pretpostavlja da je koristio manipulaciju, obmanu ili neki oblik prevare kako bi postigao svoje ciljeve.

- Preuzetu robu je, sumnja se, N. P. prodao bez evidentiranja promene u poslovnoj evidenciji i bez uplate navedenog iznosa na račune privrednih društava koje je oštetio za iznos od oko 2.545.200 dinara, a u istom iznosu za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist- dodaje se u saoštenju.


Nakon hapšenja, osumnjičeni će biti zadržan i priveden nadležnom tužilaštvu uz krivičnu prijavu. Očekuje se da će tužilaštvo sprovesti dalju istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog slučaja prevare privrednih društava.