MAJKA UBICE IZJAVILA SAUČEŠĆE OCU IZBODENOG MMA BORCA! Od porodice Stefana Savića tražila samo jedno!


IZVOR: Republika/J.B. - 10.03.2024 | 13:58


Te večeri je izboden i mladić koji je pokušao da pomogne Stefanu.

Foto: ST/Dragan Kadić, MUP, Youtube MMA savez Srbije
MAJKA UBICE IZJAVILA SAUČEŠĆE OCU IZBODENOG MMA BORCA! Od porodice Stefana Savića tražila samo jedno!

Majka Vasilija Gačevića (23), osumnjičenog zajedno sa Markom Daničićem (23) za ubistvo Stefana Savića (23), MMA borca i bronzanog osvajača na svetskom prvenstvu u toj disciplini, izrazila je saučešće ocu preminulog mladića.

- Ona je nazvala Stefanovog oca Nenada i rekla mu da joj je žao što je njen sin uradio. Ujedno ga je molila da se neko ne sveti njenim dvema ćerkama. Stefanov otac je prihvatio saučešće i rekao Gačevićevoj majci da se ne plaši, jer su oni nisu porodica koja bi nekom naudila. Ne smatra da je majka kriva za zločin svoig sina - otkriva izvora Informera.

Navodi i da su Gačević i Daničić tokom noći sa 24. na 25. februar ušli u klub na Dorćolu, pri čemu se naglašava da je u ubistvo bilo uključeno više ljudi.

- Kada su ušli, rekli su Stefanu: "Pi*ko, šta ćemo sad?!", a on im je odgovorio: "Ja nisam voljan da se bijem, predajem se". I oni su onda krenuli noževima na njega - kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Uprkos pokušajima Stefana Savića da smiri situaciju, Gačević i Daničić izvukli su noževe i napali MMA borca. Stefan, ranjen, počeo je da trči niz Dobračinu ulicu. Međutim, napadači su ga stigli na raskršću sa Dunavskom ulicom, gde su ga brutalno izboli i ostavili da umre, nakon čega su pobegli i nestali bez traga.

Nakon zločina, napadači su se sklonili u stan kod Đerma, koji je u vlasništvu majke jednog od njih. Tamo su promenili odeću i ostavili onu u kojoj su bili, koja je bila isprljana krvlju, a zatim su se dali u bekstvo. Kada je majka jednog od njih ušla u stan i otkrila krvave dokaze, odmah ih je prijavila policiji, verovatno u strahu da ne bude optužena za saučesništvo.

Stefan je sahranjen 27. februara u Boleču, a na sahrani je bilo prisutno hiljadu ljudi.

U svom govoru, sveštenik je rekao da takvu sahranu Boleč ne pamti.

BONUS VIDEO