SRAMNA PRESUDA! Mrtav pijan UBIO BEBU I ŽENU, a sad će ovoliko da ROBIJA!


IZVOR: informer.rs, Republika - 28.03.2018 | 07:56


Nišlija Dragoljub Jocić (45) osuđen je juče na šest godina zatvora jer je 30. septembra prošle godine, vozeći mortus pijan zaustavnom trakom na autoputu kod Aleksinačkog Bujmira, udario u "golf 4", u kom su nastradale Jovana Ljubić (28) i njena šestomesečna beba Dunja iz Prokuplja.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Foto: ilustracija

Jovana je u trenutku nesreće dojila bebu na zadnjem sedištu "golfa", kad ih je kombijem usmrtio pijani Jocić.

1,8 promila alkohola u krvi imao je Dragiša Jocić

Maksimalna kazna 12 godina

Za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja propisana je kazna zatvora od dve do 12 godina. Prilikom odmeravanja kazne Dragoljubu Jociću, i kod prihvatanja nagodbe, uzete su u obzir olakšavajuće okolnosti što je on ostao na mestu nesreće i što se pokajao.

Od otežavajućih okolnosti je bilo to što je u trenutku udesa bio pijan, te što su stradale dve osobe, od kojih je jedno dete.

Bahatom vozaču kazna je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivice, sklopljenim sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, a koji je tamošnji Viši sud juče prihvatio. Jociću je izrečena i zabrana vožnje u trajanju od pet godina.

Jocić je kobnog dana vozio kombi "opel vivaro", ali je u jednom trenutku prešao u zaustavnu traku i otpozadi udario u "golf 4", u kom su se nalazili Jovana, njen muž Dragiša (28), mala Dunja i trogodišnji sin Andrej. Porodica Ljubić se zaustavila na autoputu da bi Jovana podojila bebu.

U stravičnom sudaru Dunja je zadobila višestruke povrede grudnog koša, glave, vrata i trbuha, usled čega je na mestu umrla, dok je njena majka još davala znake života, ali je narednog dana podlegla povredama u bolnici. Dragiša i Andrej su tada lakše povređeni.

Foto: facebook.com/Jovana Ljubic

Jovana Ljubić sa suprugom

Porodica Ljubić se zaustavila na autoputu da bi Jovana podojila bebu, kad ih je udario Jocićev kombi

- Radi se o stanju teške alkoholisanosti, usled čega optuženi apsolutno nije bio sposoban da bezbedno upravlja vozilom. Kretao se zaustavnom trakom, iako je to zabranjeno, usled čega je prednjim delom svog vozila udario u zadnji deo "folksvagena golf 4" - navedeno je u optužnici.

Jociću je produžen pritvor do odlaska na izdržavanje kazne.

On je u toku postupka pred istražnim organima isticao da te večeri nije imao nameru da vozi pijan.

- Kazao je da je nakon posla u Aleksincu otišao sa prijateljicom u Niš, gde su zajedno pili, i to ona koktel "bambus", a on votku. Rekao je da se ne seća koliku količinu alkohola je popio, niti u kom vremenskom periodu, ali je tvrdio da nije imao nameru da te večeri vozi. Međutim, njegovoj prijateljici je navodno pobegao autobus, pa je on odlučio da je odveze u Aleksinac. Nije umeo da objasni zbog čega se prilikom povratka u Niš našao u zaustavnoj traci, gde je bilo vozilo porodice Ljubić - kazao je izvor iz istrage.