OTKRIVENA LABORATORIJA KANABISA! Osumnjičeni lišen slobode na granici, forenzička jedinica oduzela uzorke biljaka radi testiranja!


IZVOR: M.B. - 25.02.2024 | 11:05


Otkrivena improvizovana laboratorija za uzgoj kanabisa u selu Graničane.

Foto: Tanjug/AP
OTKRIVENA LABORATORIJA KANABISA! Osumnjičeni lišen slobode na granici, forenzička jedinica oduzela uzorke biljaka radi testiranja!

Kosovska policija je sinoć uhapsila R. V. (1981) nakon otkrića improvizovane laboratorije za uzgoj biljaka kanabisa u selu Graničane u opštini Leposavić. Prema saopštenju za KoSSev iz KP regiona Sever, policija je dobila informaciju o navodnoj laboratoriji za uzgoj narkotika, nakon čega je izvršena akcija.

Kako prenosi KoSSev, Jedinica za borbu protiv narkotika regiona Severu, u saradnji sa regionalnim direktoratom, upala je u kuću i prateće objekte u selu Graničane. Tokom pretresa pronađeno je 23 biljke, dužine od 40 cm do 1,85 cm, za koje se sumnja da je kanabis.

Pored biljaka, pronađeni su i drugi predmeti "potrebni za improvizaciju laboratorije", poput saksija i ventilacije.

Hapšenje osumnjičenog

R. V. (1981) je uhapšen nakon otkrića laboratorije i pronađenih biljaka. Detalji o hapšenju nisu navedeni, ali prema saopštenju, policija je preduzela akciju nakon dobijene informacije o sumnjivim aktivnostima u selu Graničane.

Forenzička jedinica oduzela uzorke biljaka radi testiranja

Nakon što je forenzička jedinica izvršila pretres, odlučila je da oduzme deo uzoraka biljaka radi testiranja u laboratoriji. Ovi uzorci će biti ključni u istrazi, a preostali deo biljaka će biti uništen, tvrdi se.

Osumnjičeni lišen slobode na prelazu Jarinje

Iako osumnjičeni nije pronađen na licu mesta tokom pretresa, sinoć je oko 19.30 časova zaustavljen i lišen slobode na prelazu Jarinje prilikom ulaska na Kosovo. Nadležni organi su odredili zadržavanje osumnjičenom do 48 sati, pružajući tako dodatni prostor za sprovođenje istrage.