UBILI ČOVEKA ZBOG MUZIKE! Podignuta optužica za nezapamćen zločin u Mladenovcu!


IZVOR: Republika - 23.02.2024 | 13:17


Prema navodima optužnice, okrivljeni Marko P. je, zajedno sa ostalim okrivljenima, u jednom restoranu u Mladenovcu ušao u raspravu sa Dušanom Antonijevićem zbog nesuglasica oko naručivanja pesama .

Foto: Republika, D. Kadic, printscreen/drustvene mreze
UBILI ČOVEKA ZBOG MUZIKE! Podignuta optužica za nezapamćen zločin u Mladenovcu!

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv šestorice okrivljenih da su 28. agvusta 2023. godine u jednom ugostiteljskom lokalu u Mladenovcu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju lišili života Dušana Antonijevića i to nakon nesuglasica oko naručivanja pesama od muzičara. 

Prema optužnici, okrivljenima Marku P., Bojanu P., Milošu J. i Danijelu S. stavlja se na teret krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, dok se Marko S. i Saša S. terete za učestvovanje u tuči.

Tužilaštvo je predložilo produženje pritvora za četvoricu okrivljenih, kako bi se sprečilo ponavljanje krivičnog dela u kratkom vremenskom periodu, a za Bojana P. je predloženo produženje pritvora zbog opasnosti od bekstva. Takođe, tužilaštvo je predložilo obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi za okrivljenog Miloša J, imajući u vidu njegovo duševno zdravlje.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Marko P. je, zajedno sa ostalim okrivljenima, u jednom restoranu u Mladenovcu ušao u raspravu sa Dušanom Antonijevićem zbog nesuglasica oko naručivanja pesama od muzičara. Rasprava je eskalirala u fizički napad, tokom kojeg su okrivljeni koristili pesnice, noge i čak pivske flaše kako bi napali Antonijevića. Čak ni pokušaji Antonijevićevog sina da smiri situaciju nisu uspeli, a i on je zadobio povrede pokušavajući da zaštiti oca. Nažalost, Antonijević je preminuo na licu mesta, dok su okrivljeni napustili lokal.

Bonus video