KRIVIČNA PRIJAVA ZA ORGANIZATORA ŽURKE NA KOJOJ SE OTROVALO 33 DECE! Završili na VMA zbog trovanja alkoholom!


IZVOR: M.B. - 16.02.2024 | 11:57


Prijava protiv organizatora događaja zbog trovanja maloletnika alkoholom.

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/moj_beo_grad_/
KRIVIČNA PRIJAVA ZA ORGANIZATORA ŽURKE NA KOJOJ SE OTROVALO 33 DECE! Završili na VMA zbog trovanja alkoholom!

Policijski službenici Policijske stanice Stari grad su u noći između srede i četvrtka podneli prekršajnu prijavu protiv organizatora događaja u noćnom klubu "Sinner" u Pariskoj ulici u Beogradu. Na Vojnomedicinsku akademiju primljeno je 33 osobe u alkoholisanom stanju, od kojih je 12 bilo teško alkoholisano, a među njima su bili i maloletnici, neki čak mlađi od 15 godina.

Reakcija policije i hitne pomoći

Policijski službenici su odmah reagovali na zatražene asistencije Službe hitne pomoći i omogućili hitnoj pomoći pratnju od kluba do VMA, gde su osobama ukazane medicinske usluge. Nakon ovog događaja, policija je podnela prekršajnu prijavu protiv organizatora događaja, a zajedno sa Višim javnim tužilaštvom preduzimaju mere i radnje na rasvetljavanju svih okolnosti događaja.

Reakcija Višeg javnog tužilaštva

Više javno tužilaštvo je odmah formiralo predmet kako bi se identifikovali odgovorni i utvrdile okolnosti ovog slučaja. Glavni javni tužilac Nenad Stefanović naložio je da se istraže okolnosti događaja i da se donese odluka o kvalifikaciji krivičnog dela i procesuiranja učinilaca.

Reakcija kluba i saopštenje

Ugostiteljski objekat u kojem je došlo do trovanja dece izdao je saopštenje u kojem je naveo da prostor nije bio u njihovoj direktnoj nadležnosti, već je bio iznajmljen za privatnu proslavu.

Neobične okolnosti slučaja

Ono što je posebno šokiralo lekare jeste činjenica da su mnoga deca imala manje od 15 godina, a pojedini su imali čak do 2,8 promila alkohola u krvi. Kasnije se saznalo da je ukupan broj dece koja su završila na toksikologiji čak 33, što dodatno naglašava ozbiljnost ovog događaja.